Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2017

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2017

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει κατασκηνωτικό τριήμερο για ζευγάρια ηλικίας 25 έως 45 ετών, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της στον Σαϊττά, από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου με φετινό θέμα «Οικογένεια & πνευματική ζωή». Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεχτές μέχρι και τις 8 Αυγούστου στο τηλέφωνο του Ραδιοφωνικού μας σταθμού 25820780 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αυδήμου, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 9 το βραδύ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Μέχρι τις 16 Αυγούστου θα εκτίθενται προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα των Αγίων Παρθενίου, Ραφαήλ και Ματρώνας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος με την ευκαιρία της αναμνήσεως του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρινών στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 10 Αυγούστου θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Θα προηγηθεί στις 8:00 ο παρακλητικός κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση η Ιερά εμβάς του Αγίου Σπυρίδωνος.

Με την ευκαιρία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Δευτέρα 14 Αυγούστου θα τελεσθούν Ιερές Αγρυπνίες στον Ιερό Ναό, Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο Τύχωνα στις 8:30μ.μ. , στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Λαϊκή Λευκοθέα στις 8 μμ, στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς στις 8, στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου στις 8:30 μμ και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30 μμ

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας την Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 6:30 μμ θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου Χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου. Την επομένη το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου και πάλι του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου. Επίσης την Κυριακή 20 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κοινότητας Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς ανακοινώνει την άφιξη της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή. Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 6 μμ θα γίνει υποδοχή της τιμίας κάρας από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθανάσιο και θα ακολουθήσει ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Ιωάννη τον Λαμπαδιστή. Στην συνέχεια θα μιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Φώτιος Ιωακείμ. Την Κυριακή 20 Αυγούστου θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθανάσιο και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας η τιμία κάρα του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή θα αναχωρήσει.

Στο πανηγυρίζων παρεκκλήσιο των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου Φασούλας το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Την επομένη Κυριακή 20 Αυγούστου θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post