Η Λευκωσια τίμησε τον Νεομάρτυρα Πολύδωρο

Η Λευκωσια τίμησε τον Νεομάρτυρα Πολύδωρο

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στον Iερό Nαό Aγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί, Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο Άγιος νεομάρτυς Πολύδωρος εκ Λευκωσίας της Κύπρου,  μαρτύρησε επί τουρκοκρατίας το 1794. Η μνήμη του εορτάζεται στις 3 Σεπτεμβρίου και ο μοναδικός ναός που υπάρχει στην Κύπρο αφιερωμένος σε αυτόν,  βρίσκεται στην ακριτική περιοχή του Καϊμακλίου, στην μέχρι σήμερα ημικατεχόμενη γενέτειρά του, την Λευκωσία.

Ο Εσπερινός άρχισε στις 19:00 με πλήθος πιστών να κατακλύζουν το ναό, δημιουργώντας μια πανηγυρική και συνάμα κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος μίλησε στο ποίμνιο, εξαίροντας την θυσία του Αγίου και την αγάπη του προς τον Χριστό. Τόνισε επίσης την αξία της αναστάσεως του Χριστού, τη νίκη Του επί του Σταυρού και ότι έφθασε μέχρι τον εκούσιο θάνατο, όπου στον άδη ανέστησε τους δίκαιους. Επίσης, επισήμανε τη σημασία του χριστιανικού αγώνα για να εισέλθει ο άνθρωπος στην βασιλεία του Θεού.

Πραγματοποιήθηκε δέηση και λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του αγίου Πολυδώρου πέριξ του ναού,

Αποκορύφωμα των εορτασμών υπήρξε η θεία Λειτουργία που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου το πρωί της Κυριακής, 3 Σεπτεμβρίου. Στην Λειτουργία προΐστατο ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος με εκατοντάδες πιστούς να συρρέουν και πάλι για να τιμήσουν τον Άγιο νεομάρτυρα Πολύδωρο.

Ευχόμαστε οι πρεσβείες του Αγίου Πολυδώρου να ενισχύουν όλους μας στον καθημερινό αγώνα.

 

Από τους νέους της Εκκλησίας Αγίου Πολυδώρου Καϊμακλίου.

 

Print Friendly

Share this post