Εγκρίσεις προϋπολογισμών και συζήτηση θεμάτων μισθοδοσίας εφημεριακού κλήρου της Εκκλησίας Κύπρου

Εγκρίσεις προϋπολογισμών και συζήτηση θεμάτων μισθοδοσίας εφημεριακού κλήρου της Εκκλησίας Κύπρου

 

Στις 13 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου της Εκκλησίας της Κύπρου, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, παρουσίᾳ του Αντιπροέδρου, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου, των μελών, Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Ταμασού κ. Ησαΐου και Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου και του Διευθυντή του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Ιωάννη Χαριλάου. Στη συνεδρία εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί του Κ.Ε.Τ. για το επερχόμενο έτος 2018 καθώς επίσης συζητήθηκαν και μελετήθηκαν θέματα που αφορούν τον Ενιαίο Φορέα Μισθοδοσίας του εφημεριακού Κλήρου της Εκκλησίας Κύπρου και διάφορα άλλα θέματα.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ παρευρέθη σε συνεδρία της Τριμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Ακινήτων της Εκκλησίας Κύπρου, στην οποία προεδρεύει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου κ.κ. Νικηφόρος, με μέλη τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο και τον Διευθυντή του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου και του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Ιωάννη Χαριλάου. Στη συνεδρία εξετάστηκαν θέματα και αιτήματα σχετικά με ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας Κύπρου.

Στις 15 Δεκεμβρίου, ο Μακαριώτατος προήδρευσε συνεδρίας της Θρονικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, παρουσίᾳ των μελών: Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου καὶ Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, του Πρωτοπρ. Δημητρίου Δημοσθένους και των λαϊκών Μίνω Κρονίδη, Κώστα Κόκκινου, Χριστοδούλου Κτωρίδη καὶ Χρίστη Χριστοφόρου. Παρών ήταν και ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κ. Δήμος Δήμου.

Στη συνεδρία παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για το επερχόμενο έτος 2018, καθώς επίσης συζητήθηκαν και μελετήθηκαν διάφορα άλλα θέματα.  

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

15 Δεκεμβρίου 2017

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post