Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Λευκωσίας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Λευκωσίας

Το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, συμπαραστατουμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στον ακριτικό Δήμο Αγίου Δομετίου Λευκωσίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Μεσαορίας, ο οποίος μίλησε για το βίο, το ιεραποστολικό έργο και το μαρτύριο των δύο πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, επισημαίνοντας το τροπάριο της λιτής: «Πέτρε, κορυφαῖε τῶν ἐνδόξων Ἀποστόλων, ἡ πέτρα τῆς πίστεως, καὶ Παῦλε θεσπέσιε, τῶν Ἁγίων Ἐκκλησιῶν ὁ ῥήτωρ καὶ φωστήρ, τῷθείῳ θρόνῳ παριστάμενοι, ὑπέρ ἡμῶν Χριστῷ πρεσβεύσατε».

Επίσης, έκανε αναφορά και στην πρώτη αποστολική περιοδεία, όταν οι Απόστολοι Παύλος, Βαρνάβας και Μάρκος ήρθαν στην Κύπρο, όπου κήρυξαν, βάπτισαν και χειροτόνησαν κατά τόπους επισκόπους. Στο τέλος, παρακάλεσε τον Επίσκοπο Καρπασίας να ευχηθεί όπως με τις πρεσβείες των τιμώμενων Αποστόλων να ελευθερωθεί η Κύπρος και να αξιωθούμε να λειτουργήσουμε στις Εκκλησίες μας, ιδιαίτερα στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία.

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post