Αρχιεπισκοπη

Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας του Μαχαιρά

Πανηγυρίζει τὴν 21ην Νοεμβρίου (Εἰσόδια τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου). Μικραί πανηγύρεις τελοῦνται, ἐπίσης, κατὰ τὴν ἑορτήν τῆς συνάξεως τῆς ἐφεστίου εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς Μαχαιριωτίσσης (18ην Ὀκτωβρίου), κατὰ τὴν ἑορτήν τῶν ὁσίων Κτητόρων τῆς Μονῆς Νεοφύτου, Ἱγνατίου, Προκοπίου και Νείλου (13ην Δεκεμβρίου) καὶ κατά τὴν ἑορτήν τῶν ὁσιομαρτύρων τῆς Μονῆς Γερασίμου καὶ Γενναδίου (19ην Μαΐου). (περισσότερα…)

Ιερά Μονή της Θεοτόκου (γυναικεία)

Πλησίον τῆς κοινότητος Καμπιῶν τῆς επαρχίας Λευκωσίας. Κοινόβιον. Πανηγυρίζει τήν 21ην Νοεμβρίου. ῾Ηγουμένη· Εὐφημία Μοναχή. ᾿Εφημέριος: Πρεσβ. ᾿Ανδρέας ᾿Αλεξάνδρου, τηλ.: 99567857. Τηλέφωνον· 22542991. Τηλεομοιότυπον· 22542992. Διεύθυνσις· ῾Ιερά Μονή τῆς Θεοτόκου, 2653 Λευκωσία.   (περισσότερα…)

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου

Ανακοίνωση-Πρόσκληση   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι ο Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου θα πραγματοποιηθεί, εκ μεταθέσεως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Το εσπέρας του Σαββάτου, 25 Νοεμβρίου 2017, στις 05.30 θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ι. ν. Παναγίας Χρυσαλινιωτίσσης στην Λευκωσία, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Εγκαίνια Ιερού Ναού του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού (24-25 Νοεμβρίου 2017)

Τὸ Σάββατο, στὶς 25 Νοεμβρίου, ἑορτὴ τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης, θὰ τελεσθοῦν τὰ ἐγκαίνια τοῦ Παρεκκλησίου τοῦ Ἁγίου Ἐφραὶμ ποὺ βρίσκεται δίπλα στὸν Ἅγιο Πολύδωρο. Τὰ ἐγκαίνια θὰ τελέσει ὁ Ἐπίσκοπος Καρπασίας κ.Χριστοφόρος μαζὶ μὲ τοὺς ἱερεῖς τῆς ἐνορίας μας. (περισσότερα…)

Η κοινότητα Παλαικύθρου εορτάζει την Αγία Αικατερίνη στην Προσφυγιά (24-25 Νοεμβρίου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου, το κοινοτικό Συμβούλιο Παλαικύθρου και όλα τα οργανωμενα σύνολα του Παλαίκυθρου, προσκαλούν τους πιστούς για 5η χρονιά, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γερίου, τους Ιερείς και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μηνά Γερίου, στον εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης, 24 – 25 Νοεμβρίου 2017. (περισσότερα…)

Η Αγία Βαρβάρα

Η κοινότητα Βατυλής εορτάζει την Αγία Βαρβάρα στην Προσφυγιά (3-4 Δεκεμβρίου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βατυλής, το κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμενα σύνολα της Βατυλής, προσκαλούν τους πιστούς στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρα, 3 – 4 Δεκεμβρίου 2017. Το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 4.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου, προισταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Εκδήλωση ευγνωμοσύνης προς τους εξ Ελλάδος αδελφούς μας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου συνδιοργανώνει μαζί με την Ιερα Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας σεμνή εκδήλωση ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία 415 προσφυγόπουλων της Κυπριακής τραγωδίας του καλοκαιριού του 1974, στην Ηλεία. Τα κυπριόπουλα φιλοξενήθηκαν σε ιδρύματα και οικογένειες της Ηλείας κατά το σχολικό έτος 1974-75. Μικρότερες ομάδες παιδιών φιλοξενήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Επίσης, προσφυγόπουλα μαθητές, το 1974, δέχθηκαν στην Κύπρο τη συμπαράσταση των εξ Ελλάδος αδελφών και με σχολικές τσάντες που εμπεριείχαν τα αναγκαία σχολικά είδη. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου (12-13 Νοεμβρίου 2017)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και σεμνή ιεροπρέπεια, τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία ο πανηγυρικός εσπερινός, επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου (περισσότερα…)

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με θέμα: «Χώροι λατρείας και θρησκευτικά μνημεία στην Ευρωπή και στην Μέση Ανατολή. Καθεστώς και προστασία στο εθνικό και διεθνές δίκαιο», που διοργανώνει η διάσκεψη Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. 9 Νοεμβρίου 2017

    Εξοχώτατοι, Εντιμώτατοι, Σεβασμιώτατοι, Το σημερινό Συνέδριο της Διάσκεψης Ευρωπαϊκών Εκκλησιών με θέμα «ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ», πραγματοποιείται σε πολύ δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για τον ευαίσθητο τούτο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που αναδείχθηκε  το λίκνο του πολιτισμού και από τον οποίο εξεπήγασε «τό φῶς τό τῆς γνώσεως», και «ἡ χάρις καί ἡ ἀλήθεια διά Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐγένετο» (Ἰω. 1, 17). (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 19 Νοεμβρίου 2017

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, θα λειτουργήσει  και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά. Την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, θα προστεί Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, και θα κηρύξει τον θείο λόγο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά. (περισσότερα…)