Αρχιεπισκοπη

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μια Μηλιάς εορτάζουν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (25-26 Σεπτεμβρίου 2017)

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Ιερείς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα Σωματεία προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του πολιούχου της Μιας Μηλιάς στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2017. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 16-17 Σεπτεμβρίου 2017

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα, επ’ ευκαιρία των δέκα χρόνων από τα εγκαίνια του ναού. (περισσότερα…)

ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ

Η κατεχόμενη Κοινότητα Τύμπου εορτάζει και εφέτος τη μνήμη της Αγίας Μαγαλομάρτυρος Θέκλης στην Προσφυγιά (8 Οκτωβρίου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Τύμπου,  το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα Σωματεία της κατεχόμενης κοινότητας Τύμπου προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς σε εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας στην Μοσφιλωτή την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 το πρωί. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τιμούν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (15 Οκτωβρίου 2017)

  Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρυπημένης θα τελέσουν, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου στην Κοφίνου, Παράκληση ενώπιον της ιερής Εικόνος του ζεύγους των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας. (περισσότερα…)

Εκκλησιασμός Κυθρεωτών και τέλεση Εθνικού Μνημόσυνου Σπύρου Χατζηγιακουμή (15 Οκτωβρίου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές των ενοριών Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας και Τιμίου Σταυρού Χρυσίδος Κυθρέας μαζί με όλα τα οργανωμένα σύνολα της τουρκοκρατούμενης Κωμοπόλεως, εορτάζουν εκ μεταθέσεως, τους Αγίους Ανδρόνικο και Αθανασία καθώς και τον Ευαγγελιστή Λουκά την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη Κοινότητα της Επαρχίας Λευκωσίας. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας τιμούν τη μνήμη του Αγίου Θεράποντος (15 Οκτωβρίου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Θεράποντος, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Αγκαστίνας θα τελέσουν, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες, Παράκληση ενώπιον της εικόνος του Αγίου Θεράποντος της Αγκαστίνας. (περισσότερα…)

Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Στροβόλου

Ἐφημέριοι: Οἰκον. Ἀναστάσιος Τελεβάντος (τηλ.: 22314333) καὶ ῾Ιερομόναχος Ἀγάπιος Κυκκώτης (τηλ.: 22425790). Ψάλται: Ἰωάννης Κωνσταντίνου, Κωνσταντῖνος Σολέας, Ἀχιλλέας Κατσιάμης καὶ Σταῦρος Ζαχαρίου. Ἐπίτροποι: Στέλιος Γεωργίου, Ἐλευθέριος Σάββα, Ἑλενίτσα Παπαθωμᾶ, Ἀνδρέας Χρυσάνθου καὶ Χριστάκης Ἰωάννου. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι Κυθρεώτες εορτάζουν την Παγκόσμιον Ύψωσιν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 13-14 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Σταυρού Χρυσίδας Κυθρέας, σε συνεργασία με τον Δήμο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας, προσκαλούν τους κυθρεώτες και όλους τους πιστούς στον εορτασμό της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 13-14 Σεπτεμβρίου 2017. (περισσότερα…)

Η Λευκωσια τίμησε τον Νεομάρτυρα Πολύδωρο

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στον Iερό Nαό Aγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί, Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι Λυσιώτες Εορτάζουν την Παναγία (7-8 Σεπτεμβρίου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ευαγγελιστρίας Λύσης, ο Δήμος Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κωμοπόλεως καλούν τους εκτοπισμένους Λυσιώτες να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά, στη Λάρνακα. (περισσότερα…)