Αρχιεπισκοπη

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας στον Αγιασμό Εγκαινίων της Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ο παρεπιδημών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου, ετέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου κι ευχήθηκε κι εκείνος υγεία, δύναμη και φωτισμό καθώς κι επιτυχία στο νευραλγικό και κρίσιμο έργο τους. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τμούν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (6 Οκτωβρίου 2019)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρυπημένης και το Προσφυγικό Σωματείο «Ελεύθερη Τρυπημένη», θα τελέσουν, προεόρτιο Εσπερινό και  Παράκληση την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, στις 11:30 το πρωί, στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος, στην Κοφίνου. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 21-25 Σεπτεμβρίου 2019

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, θα προστεί Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο (περισσότερα…)

Οι Κυθρεώτες εορτάζουν το ζεύγος των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (8 – 9 Οκτωβρίου 2019)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας της Κυθρέας, σε συνεργασία με τον Δήμο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας προσκαλούν τους Κυθρεώτες και όλους τους πιστούς στον εορτασμό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας. (περισσότερα…)

Δικέφαλος Αετός

Προκήρυξη θέσης Γραφέα στο Τμήμα Διαχείρισης Ακινήτων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για εργοδότηση για τη θέση Γραφέα στο Τμήμα Διαχείρισης Ακινήτων.  Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν, μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Προσωπικού της Ι.Α.Κ. [email protected] : Συνοδευτική επιστολή στην οποία να αναφέρονται η θέση για την οποία υποβάλλουν αίτηση, καθώς και η ημερομηνία κατά την οποία μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα σε περίπτωση επιλογής Βιογραφικό σημείωμα. Το βιογραφικό σημείωμα, για να είναι αποδεκτό, πρέπει να συνοδεύεται από τα αντίγραφα των πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών τίτλων. Συστατική επιστολή. [...]

Προσκύνημα–Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα (22 Σεπτεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Τράχωνα, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Τράχωνα, την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, θα πραγματοποιήσουν Προσκύνημα–Εκκλησιασμό στην κατεχόμενη Εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα (προάστιο της Λευκωσίας). (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Θεράποντα (13 Οκτωβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα και τον Όσιο Θεράποντα τον εν Σίντα (περισσότερα…)

Καθηγούμενος Ιωάννης: «Με το ζόρι κανένας να μην ακολουθεί τον Χριστό»

Στην ακόμη στενάζουσα κάτω από τις ορδές του βάρβαρου εισβολέα σταυροπηγιακή μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, λίγο έξω από την Αμμόχωστο, τελέσθηκε -μία από τις εξ αρχής του έτους προγραμματισμένες- Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Στροβόλου (14 Σεπτεμβρίου 2019)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, που αρμόζει  στο θεολογικό νόημα της ημέρας, εορτάστηκε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, η παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Στροβόλου. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τους σταυρούς στους μαθητές μας»

Μέσα σε κατανυκτικό αλλά και πανηγυρικό ταυτόχρονα κλίμα,  τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13ης Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Στροβόλου, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Στον πανηγυρικό αυτό εσπερινό συγχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και έλαβαν μέρος κληρικοί της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. (περισσότερα…)