Αρχιεπισκοπη

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (18 Φεβρουαρίου 2018)

Την Κυριακή της Τυρινής, 18 Φεβρουαρίου 2018, στον κατάμεστο Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου, τον αρχαιότερο Ιερό ναό του Στροβόλου, που ανάγει την ίδρυσή του στον 12ο αιώνα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονα, προέβη στην προαγωγή τού μέχρι σήμερα διακόνου Ανδρέα Χρίστου σε πρεσβύτερο. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος: «Η θεολογία αποτελεί τεράστια μεταμορφωτική δύναμη».

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «Οι Σύγχρονες θεολογικές προκλήσεις και προοπτικές» ήταν το θέμα, το οποίο ανέπτυξε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, Δημήτριος. Την διάλεξη του κ. Δημητρίου παρακολούθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μέλη της Ιεράς Συνόδου, η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, πρυτάνεις, καθηγητές , φοιτητές της Σχολής , και πολλοί άλλοι κληρικοί και λαϊκοί. Τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο προσφώνησε ο διευθυντής της Σχολής , πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Κουντουρής , η δε καθηγήτρια [...]

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Φεβρουαρίου 2018

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος, θα χειροτονήσει σε πρεσβύτερο τον διάκονο Ανδρέα Χρίστου. (περισσότερα…)

Ιερός Ναός Παναγίας Ευαγγελιστρίας (Παλλουριωτίσσης): Συνέδριο με θέμα «Πότε λοιπόν υπάρχουμε;»

Ανακοίνωση Την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, μετά τη Θεία Λειτουργία,  θα γίνει συνέδριο στην αίθουσα «Ευαγγελισμός ΙΙ» της Εκκλησίας με θέμα «Πότε λοιπόν υπάρχουμε;» (περισσότερα…)

Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πρέσβυ της Γαλλίας στην Κύπρο (14 Φεβρουαρίου 2018)

Το πρωί της Τετάρτης 14ης Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του τον πρέσβυ της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Rene Troccaz, ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μακαριώτατο και αντάλλαξαν σκέψεις για τα σύγχρονα προβλήματα. Ιδιαιτέρως, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Πρέσβυ για το εθνικό θέμα της Κύπρου. (περισσότερα…)

Τελευταίες ώρες παραμονής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Κύπρο

Με πρόγραμμα ιδιαίτερα βεβαρημένο ολοκληρώνεται η ολιγοήμερη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου της κατά Αμερικήν Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Δημητρίου στην Κύπρο, ο οποίος αναχωρεί τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Κοινωνία με τον Θεό – Επικοινωνία με τον Άνθρωπο

Με θέμα την κοινωνία με τον Θεό ως βασική προϋπόθεση για μία υγιή πνευματικά επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας, διεξήχθη το Ε΄ Μαθητικό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ στη Λευκωσία, το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018, με κύριο ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. (περισσότερα…)

Κι άλλοι Ελληνοκύπριοι τιμούν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Καθώς πλησιάζουν να εκπνεύσουν οι ημέρες της παραμονής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στην Κύπρο, πολλά οργανωμένα σύνολα διοργανώνουν τιμητικές εκδηλώσεις προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου. (περισσότερα…)

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και Γεύμα με τους Διευθυντές Μέσης Εκπαίδευσης (12 Φεβρουαρίου 2018)

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 12ης Φεβρουαρίου 2018, της τρίτης ημέρας παραμονής του Σεβασμιωτάτου στην Κύπρο (περισσότερα…)

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και Παρασημοφόρηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Με λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία εορτάστηκε η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, σήμερα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018. (περισσότερα…)