Αρχιεπισκοπη

Οι Κοντεάτες τιμούν τον Άγιο Μάμα στην προσφυγιά (1-2 Σεπτεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Κοντέας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα οργανωμένα σύνολα της Κοντέας εορτάζουν στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, στην προσφυγιά, το εξωκκλήσι του Αγίου Μάμαντος, που βρίσκεται στη είσοδο της κατεχόμενης κοινότητάς μας (από το Πέργαμος). (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 19 Αυγούστου 2018

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στη Λακατάμεια. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, ο Θεοφιλέστατος θα χοροστατήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου της κοινότητος Απλικίου. Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης την Κυριακή, 19  Αυγούστου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό  Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου.   Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 16 Αυγούστου 2018  (περισσότερα…)

Οι πρόσφυγες του Έξω Μετοχίου εορτάζουν την Παναγία των Παίδων (Κυριακή 26 Αυγούστου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους Χριστιανούς σε εκκλησιασμό (περισσότερα…)

Εορτασμός της μνήμης του νεοφανούς μάρτυρος Αγίου Φανουρίου (26-27 Αυγούστου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Ιερείς της ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Στροβόλου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Παρεκκλησίου Αγίου Φανουρίου («Αγιωρκίτη»), στην περιοχή ΓΣΠ ανακοινώνουν και προσκαλούν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα στον εορτασμό της μνήμης του νεοφανούς μάρτυρος Αγίου Φανουρίου. (περισσότερα…)

Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης στον Πρόδρομο (14-15 Αυγούστου 2018)

Μέσα κατανυκτικό περιβάλλον τελέστηκε και φέτος η πανήγυρης της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης, στον Πρόδρομο.  (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Παναγία είναι η αληθινή μητέρα μας

Με πνευματική χαρά και αγαλλίαση, αλλά και με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος λαμπρά η μεγαλύτερη Θεομητορική Εορτή του έτους, το «Πάσχα του Καλοκαιριού», η σεπτή Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, στον τόπο όπου ασκήτευσε η μεγάλη αυτή οσιακή μορφή της πατρίδας μας. Η Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, πανηγυρίζει ιδιαίτερα αυτή την ημέρα, αφού το Καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, γεγονός που σε λίγους από μας είναι γνωστό. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Τιμίου Προδρόμου Άσσιας, στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέου Πλατύ Αγλαντζιάς (28-29 Αυγούστου 2018)

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Προδρόμου Άσσιας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, την  Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Άσσιας (περισσότερα…)

Η κοινότητα Βιτσάδας της Μεσαορίας τιμά τον προστάτη της Άγιο Μάμα. Εκκλησιασμός την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μάμαντος Βιτσάδας, το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Προσφυγικό Σωματείο «Άγιος Μάμας Βιτσάδας» και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Βιτσάδας της Μεσαορίας καλούν τους χωριανού και όλους τους πιστούς στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Μάμαντος, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, στον ιερό ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου. (περισσότερα…)

Τα Γέναγρα εορτάζουν το Γενέσιο της Θεοτόκου (Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Γενάγρων και το Κοινοτικό Συμβούλιο Γενάγρων καλούν τους εκτοπισμένους συγχωριανούς να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου, στον Συνοικισμό Τσακκιλερού στη Λάρνακα. (περισσότερα…)

Η Πυργά Αμμοχώστου εορτάζει το εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ι. ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κατεχόμενης κοινότητας Πυργάς Αμμοχώστου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σωματείο «Αρχάγγελος Μιχαήλ», εορτάζουν το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και εφέτος στην προσφυγιά και προσκαλούνται όλοι οι χωριανοί και οι πιστοί να παραστούν στον Εκκλησιασμό στον ι.ν. Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες  την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ., χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)