Αρχιεπισκοπη

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 30 Απριλίου 2017. Κυριακή των Μυροφόρων

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος την Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα. (περισσότερα…)

Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι (30 Απριλίου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας  Έξω Μετοχίου καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς να προσέλθουν στο Προσκύνημα – Εκκλησιασμό την ερχόμενη Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, το πρωί. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας θα τελεστούν Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Δέηση και Ιερά Μνημόσυνα προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Καλούνται όσοι πιστοί επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής: Χριστάκη Σωτηρίου (Κοινοτάρχης):  99440950 Ειρήνη Παπαμιχαήλ: 99967208 Σάββας [...]

Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Βατυλή (30 Απριλίου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βατυλής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Βατυλής καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς να προσέλθουν στο Προσκύνημα – Εκκλησιασμό την ερχόμενη Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, το πρωί. (περισσότερα…)

Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της Αγκαστίνας στον ι.ν. Παναγίας Μακεδονίτισσας (7 Μαΐου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Αγκαστίνας τη Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, ώρα 12:15 μ.μ. θα τελέσουν Παράκληση, Δέηση και Τρισάγιο στον Ιερό Ναό Παναγίας Μακεδονίτισσας. Της Ακολουθίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Προσκαλούνται όλοι οι εκτοπισμένοι της κατεχόμενης κοινότητας Αγκαστίνας να συμμετάσχουν στον εκκλησιασμό και όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν άρτους και κόλλυβα για τη Δέηση και το Τρισάγιο. Μετά το πέρας της Ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί παγκοινοτική συνεστίαση σε παρακείμενο εστιατόριο. Για [...]

Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της Μιας Μηλιάς στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού (7 Μαΐου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Μιας Μηλιάς πραγματοποιούν εκκλησιασμό τη Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, το πρωί στο Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Ιερά Αρχιεπισκοπή. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου από τις κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (22-23 Απριλίου 2017)

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, της ενορίας, εορτάστηκε η ψηλάφηση του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Θωμά και τιμήθηκε επαξίως η ιερή μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, από τους εκτοπισμένους των ενοριών και κοινοτήτων της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Ακολουθιών των Ενοριών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας

Πρόγραμμα Ακολουθιών Μαΐου 2017 Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού (Στροβόλου) Ιερός Ναός Αγίου Νεομάρτυρος Πολυδώρου (Καϊμακλίου) (περισσότερα…)

Μνημόσυνο των κληρικών και λαϊκών που υπηρέτησαν στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας (30 Απριλίου 2017)

  Τελούμε την  Κυριακή Των Μυροφόρων,  30 Απριλίου 2017 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης το ετήσιο μνημόσυνο των μεταστάντων Κληρικών και Λαϊκών (περισσότερα…)

Οι κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας εόρτασαν τον Άγιο Γεώργιο στην προσφυγιά

Τον κοσμούντα τη χορεία των μεγαλομαρτύρων της Εκκλησίας μας, Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, τίμουν για άλλη μια χρονιά στην προσφυγιά, με αναστάσιμη λαμπρότητα και τη δέουσα επισημότητα, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές και τα οργανωμένα σύνολα των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. (περισσότερα…)

Η Εκκλησία της Κύπρου τιμά τον ανηψιό του Αποστόλου Βαρνάβα, τον Ευαγγελιστή Μάρκο (24-25 Απριλίου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινωνεί ότι τη Δευτέρα του Θωμά, 24 Απριλίου 2017, στις 06:00 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, στην περιοχή Αρχάγγελος στην Λευκωσία. (περισσότερα…)