Αρχιεπισκοπη

Οι εκτοπισμένοι της κωμοπόλεως Λύσης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην προσφυγιά

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, με κάθε εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και λαμπρότητα, οι εκτοπισμένοι της κωμοπόλεως Λύσης εόρτασαν τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς, όπου ιερουργεί ο Λυσιώτης Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Καπαρής. Το τυπικό της  Αγίας μας Εκκλησίας όρισε όπως μαζί με τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό του Ευαγγελισμού να αναγνωσθεί η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο. (περισσότερα…)

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον ι.ν. Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου

Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ιστορικό ναό της Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου. (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός και Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον ι.ν. Παναγίας Φανερωμένης

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ανέγνωσε την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών, στον ι.ν. Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Κλίμακα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24-26 Μαρτίου 2017. Κυριακή Δ΄ Νηστειών

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με την ευκαιρία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας καθώς και της συμπλήρωσης 200 ετών από την ανακαίνιση του ναού Παναγίας Χρυσελεούσας Στροβόλου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό, (περισσότερα…)

Ενορία Αποστόλου Ανδρέα Πλατύ Αγλαντζιάς: Ανακοινώσεις

ΕΝΟΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑ Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, θα τελεστεί Αγρυπνία στόν Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς (πλησίον Πάρκου Αθαλάσσας), επ’ ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. (περισσότερα…)

Ε΄ Προσκύνημα – Εκκλησιασμός στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Κοινότητας Γερολάκκου (Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 26 Μαρτίου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγία Ευαγγελίστρια και το Κοινοτικό Συμβούλιο Γερολάκκου ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιηθεί Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στην Εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας στον Γερόλακκο, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, μεταξύ των ωρών 8.00 – 10.30 π.μ. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της κατεχόμενης κοινότητας Τρυπημένης εορτάζουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (24-25 Μαρτίου 2017)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο της κατεχόμενης κοινότητας Τρυπημένης, προσκαλούν τους πιστούς (περισσότερα…)

Πανήγυρις της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Λύσης, 24-25 Μαρτίου 2017

Με τις ευλογίες της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Δήμος Λύσης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα καλούν τους Λυσιώτες να συμμετάσχουν στον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να τιμήσουν τη Θαυματουργό Παναγία της Κατεχόμενης Λύσης. (περισσότερα…)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον ι.ν. Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (19.3.2017)

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2017, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μολδαβίας και Μπουκοβίνας και Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνους (Εκκλησία της Ρουμανίας), και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λήδρας κ. Επιφανίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ι.ν. Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου. (περισσότερα…)