Αρχιεπισκοπη

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 22-27 Ιουλίου 2017. Κυριακή Ζ΄ Ματθαίου.

H Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά. Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος, θα προστεί του Μνημοσύνου των πεσόντων κατά την βάρβαρον τουρκικήν εισβολήν της 20ης Ιουλίου του 1974 (περισσότερα…)

Μακάριος Γ΄, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Του Γιάννη Κ. Λάμπρου                                                     Παιδικά και νεανικά χρόνια. Εκκλησιαστική σταδιοδρομία  Ο Μακάριος, κατά κόσμον Μιχαήλ Χριστοδούλου Μούσκος, γεννήθηκε το 1913 στο χωριό Παναγιά της επαρχίας Πάφου της Κύπρου. Το 1926, μετά την αποφοίτησή του με άριστα από το δημοτικό σχολείο, (περισσότερα…)

Ο Προφήτης Ηλίας

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2017)

  Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2017)   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτου Ηλιού Μαραθοβούνου, το Κοινοτικό Συμβούλιο, o Πολιτιστικός Όμιλος «Προφήτης Ηλίας» Μαραθοβούνου και το Προσφυγικό Σωματείο «Ελεύθερος Μαραθόβουνος» προσκαλούν τους συγχωριανούς (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής απο την κοινότητα Αγκαστίνας (23 Ιουλίου 2017)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής   (Ιερός Ναός Της του Θεού Σοφίας, Στόβολος, 23 Ιουλίου 2017)   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης Αγκαστίνας, καλούν του συγχωριανούς σε εκκλησιασμό (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός της Αγίας Μαρίνης και της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής απο την κοινότητα Στρογγυλός (23 Ιουλίου 2017)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εορτασμός της Αγίας Μαρίνης και της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής  (Ιερός Ναός Της του Θεού Σοφίας, Στόβολος, 23 Ιουλίου 2017)     Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Στρογγυλού και το Κοινοτικό Συμβούλιο του κατεχόμενου Στρογγυλού, καλούν του συγχωριανούς σε εκκλησιασμό την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 στον ιερό ναό Της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, (περισσότερα…)

Oι εκτοπισμένοι της Κυθρέας εόρτασαν την Αγία Μαρίνα (16-17 Ιουλίου 2017)

Μέσα σε συγκινητικό και κατανυκτικό κλίμα την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της κατεχόμενης Κυθρέας, όπου πλήθος εκτοπισμένων Κυθρεωτών αλλά και πιστών άλλων περιοχών εόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα. (περισσότερα…)

Δικέφαλος Αετός

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Παράκληση για απελευθέρωση και επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής

Την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής, και ώρα 10.00΄ π.μ. θα ψαλεί παράκληση, στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας, για την απελευθέρωση της νήσου μας από τον Τούρκο εισβολέα, (περισσότερα…)

Δικέφαλος Αετός

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων πραξικοπήματος του 1974 προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι το επίσημο μνημόσυνο στη Λευκωσία για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας, θα τελεσθεί τo Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 8.30΄ π.μ., (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 16-19 Ιουλίου 2017. Κυριακή των Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Κυθρέα (16-17 Ιουλίου 2017)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εορτασμός Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης (16-17 Ιουλίου 2017) Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Κυθρέα   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνης Κυθρέας, ο Δήμος και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως Κυθρέας προσκαλούν τους ευσεβείς Χριστιανούς στον εορτασμό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. (περισσότερα…)