Αρχιεπισκοπη

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου άνοιξε σε όλους μας τον Παράδεισο»

Πανηγυρικά και περίλαμπρα εόρτασε απόψε ο Πανίερος Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελιστρίας στην κωμόπολη του Ιδαλίου, τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. (περισσότερα…)

Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με την ευκαιρία της επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, τελεί Πανηγυρική Δοξολογία τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην εντός των τειχών Λευκωσία. Σε αυτή θα χοροστατήσει η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος  της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος  Αναστασιάδης,  ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος  και  άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Όλοι οι άνθρωποι λαχταρούν τον Παράδεισο»

Στον ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στο Συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου, τέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος, όπου ανέγνωσε τη Β΄ Στάση των Χαιρετισμών. (περισσότερα…)

Πρώτος Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Παναγίας Τρυπημένης (23 Μαρτίου 2019)

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού, καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στο Προσκύνημα - Εκκλησιασμό στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσας στην κοινότητα Τρυπημένης το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, το πρωί. (περισσότερα…)

Γρηγόριος Παλαμάς

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 22-25 Μαρτίου 2019

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των B΄ Χαιρετισμών και θα αναγνώσει την B΄ Στάση αυτών στον Ιερό Ναό Aποστόλου Λουκά στο συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς Ιερείς: «Δεν θέλω να φεύγει κανένας πιστός λυπημένος από την Εκκλησιά»

Το πρωί της Πέμπτης 21ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου η δεύτερη κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος για τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. (περισσότερα…)

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ι.ν. Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς (17 Μαρτίου 2019)

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 17 Μαρτίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της ενορίας, Πρωτ. Γεώργιο Σεργίδη και Οικον. Μάριο Μηλιώτη. (περισσότερα…)

Συνάντηση του νέου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με ξενάγηση και κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. (περισσότερα…)

Εορτασμός Παναγίας Ευαγγελίστριας Άσσιας (24-25 Μαρτίου 2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Γεωργίου και Τιμίου Προδρόμου Άσσιας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως Άσσιας προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ι. ν. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ο καρκίνος πήρε διαζύγιο από μένα»

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά Λευκωσίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονα. Πολλοί ήταν οι πιστοί που  κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και ακολούθησαν την λιτάνευση πέριξ του Ναού,  κρατώντας Ιερές Εικόνες, όπως είθισται κατ’ αυτήν την ημέρα. (περισσότερα…)