Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς Ιερείς: «Δεν θέλω να φεύγει κανένας πιστός λυπημένος από την Εκκλησιά»

Το πρωί της Πέμπτης 21ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου η δεύτερη κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος για τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. (περισσότερα…)

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ι.ν. Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς (17 Μαρτίου 2019)

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 17 Μαρτίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της ενορίας, Πρωτ. Γεώργιο Σεργίδη και Οικον. Μάριο Μηλιώτη. (περισσότερα…)

Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με την ευκαιρία της επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, τελεί Πανηγυρική Δοξολογία τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην εντός των τειχών Λευκωσία. Σε αυτή θα χοροστατήσει η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος  της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος  Αναστασιάδης,  ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος  και  άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας. (περισσότερα…)

Συνάντηση του νέου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με ξενάγηση και κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. (περισσότερα…)

Εορτασμός Παναγίας Ευαγγελίστριας Άσσιας (24-25 Μαρτίου 2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Γεωργίου και Τιμίου Προδρόμου Άσσιας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως Άσσιας προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ι. ν. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ο καρκίνος πήρε διαζύγιο από μένα»

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά Λευκωσίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονα. Πολλοί ήταν οι πιστοί που  κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και ακολούθησαν την λιτάνευση πέριξ του Ναού,  κρατώντας Ιερές Εικόνες, όπως είθισται κατ’ αυτήν την ημέρα. (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία του Γερολάκκου (Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, ώρα 3.00 μ.μ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι, η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του Γερολάκκου προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ι. ν. της Παναγίας του Γερολάκκου την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, η ώρα 3.00 το απόγευμα. (περισσότερα…)

Πανήγυρις της Παναγίας Ευαγγελίστριας της κωμοπόλεως της Λύσης (24-25 Μαρτίου 2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης, ο Δήμος Λύσης, και όλα τα οργανωμένα σύνολα της ηρωικής κωμοπόλεως καλούν τους Λυσιώτες να συμμετάσχουν στον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να τιμήσουν τη Θαυματουργό Παναγία της Κατεχόμενης Λύσης. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσοπος Κύπρου: «Η δεύτερη Εύα ανύψωσε όλο το ανθρώπινο γένος»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι Α’ Χαιρετισμοί της Παναγίας μας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στον Στρόβολο Λευκωσίας. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών και απήγγειλε ἐν πληθούσῃ Ἐκκλησίᾳ την Α΄ Στάση στον Ιερό αυτό Ναό της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Πριν την απόλυση, κήρυξε τον θείο λόγο και ερμήνευσε τον στίχο που αποδίδεται  στην Υπεραγία Θεοτόκο ως «τὴν γέφυρα τὴν μετάγουσα τοὺς ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν». «Η Παναγία, είπε ο Μακαριώτατος, όπως γνωρίζουμε, είναι η μεγαλύτερη μεσίτρια στον Πανάγαθο Θεό μας. Μεσιτεύει για εμάς στον Θεό Πατέρα [...]

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου εξαγγέλλει την Προσφορά Στέγης σε Φτωχούς Φοιτητές

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο από κοινού με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, το μεσημέρι της Παρασκευής 15ης Μαρτίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, (περισσότερα…)