Συνάντηση Μακαριωτάτου με Επίτροπο Εθελοντισμού

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Συνάντηση Μακαριωτάτου με Επίτροπο Εθελοντισμού

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Τετάρτη 23/7/2014, φιλοξένησε στο γραφείο του, την  1η Ενημερωτική Συνάντηση  Κοινωνικών  Παντοπωλείων Λευκωσίας, παρουσία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη και των Φορέων και Οργανώσεων με Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου και Επαρχίας Λευκωσίας. Με στόχο  τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που στηρίζουν με τρόφιμα, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και την ενημέρωση αναφορικά με την εφαρμογή των νέων εντύπων και τη δημιουργία  μηχανογραφημένου συστήματος.Στη συνάντηση ο Μακαριώτατος εξήρε το θεάρεστο έργο που επιτελούν οι φορείς που έχουν σχέση με τα κοινωνικά παντοπωλεία. Ακολούθως, ανέφερε ότι όλοι μας πρέπει να εργαστούμε εντατικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας γι αυτό  πρέπει να εντοπίσουμε τα άτομα  που αποτείνονται σε  δυο και τρις φορείς για βοήθεια, με αποτέλεσμα κάποιοι να παίρνουν τρόφιμα εις διπλούν και κάποιο άλλοι να μην παίρνουν καθόλου.   

Ο κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι   από Σεπτέμβρη θα λειτουργεί στα κοινωνικά παντοπωλεία σύστημα μηχανογράφησης για καλύτερο συντονισμό και τερματισμό περιστατικών εκμετάλλευσης των κοινωνικών παντοπωλείων. Διευκρινίζοντας ότι   “Αυτό το μηχανογραφημένο σύστημα θα βοηθήσει ώστε να αποφεύγονται επικαλύψεις ή εκμετάλλευση του συστήματος από επιτήδειους καθώς επίσης θα επιτρέψει στους 55 φορείς ανά το παγκύπριο να συνδέονται μεταξύ τους και να έχουμε πιο αποτελεσματική στήριξη στους ανθρώπους που χρειάζονται αυτή τη βοήθεια.”

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των κοινωνικών παντοπωλείων, θα κυκλοφορήσουν νέα έντυπα που θα θέτουν την αξιολόγηση των δικαιούχων σε πιο ομοιογενή βάση, με  τη συμμετοχή του επιτρόπου προσωπικών δεδομένων.

Μιχάλης Σπύρου
Θεολόγος.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post