Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις επισκέφθηκε το Μακαριώτατο

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-ΠΑΝ. ΙΛΛΙΝΟΙΣ

Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις επισκέφθηκε το Μακαριώτατο

Ο καθηγητής της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Δρ. Στέφανος Κατσίκας στο Πανεπιστημίο του Ιλλινόις και ομάδα φοιτητών, την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014, έγιναν δεκτοί από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. Η επίσκεψη του Δρ. Στεφάνου στην Κύπρο γίνεται μέσα στα πλαίσια του ευρύτερου ενδιαφέροντος των μαθήματών που διδάσκει στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και αφορά τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος δέχτηκε με πολλή χαρά τον Καθηγητή, Δρ. Στέφανο Κατσίκα, και τη ομάδα σπουδαστών στο γραφείο του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου πτυχές της Ιστορίας της Εκκλησίας της Κύπρου, του εθνικού ζητήματος και ευρύτερα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της νήσου μας μέσα στα πλαίσια των νέων συνθηκών που αναφύονται στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Πριν αναχωρήσουν από το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και κατόπιν επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και το Βυζαντινό Μουσείο.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-ΠΑΝ. ΙΛΛΙΝΟΙΣ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post