Ο Μέγας Μουφτής στον Αρχιεπίσκοπο, επ’ ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-ΜΟΥΦΤΗΣ

Ο Μέγας Μουφτής στον Αρχιεπίσκοπο, επ’ ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής

Την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου,  την  Αρχιεπισκοπή επισκέφτηκε  ο Μέγας Μουφτής Ταλίπ Αταλάι, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΒΚΑΦ Ιμπραήμ Μπεντέρ, ιμάμηδες και εκπρόσωπο του ΕΒΚΑΦ, για να ευχηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄ με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής. Όλοι οι πιο πάνω  συνοδευόταν και από τον Πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο, Klas Gierow.

Η  επίσκεψη του Μουφτή  αποτελεί  τον καρπό της προόδου που επιτεύχθηκε στις 16 Οκτωβρίου, με την επίσκεψη του Επισκόπου Χριστοφόρου στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στην Καρπασία, ενώ δύο ημέρες αργότερα ακολούθησε συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με το Μεγάλο Μουφτή στη νεκρή ζώνη από όπου πέρασαν στην ελεύθερη Λευκωσία ενώ επισκέφθηκαν και το Τέμενος Χαλά Σουλτάν, στη Λάρνακα.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου  δήλωσε ότι «ως θρησκευτικοί ηγέτες είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί για να φέρουμε την ειρήνη σε αυτό το νησί», ενώ στη συνέχεια  ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Σουηδίας για τη βοήθεια που προσέφερε.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας
(επιμέλεια: Μιχάλης Σπύρου)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post