Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον ΥΦΕΞ της Ελλάδος κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο

Α.Μ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β'

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον ΥΦΕΞ της Ελλάδος κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι αντηλλάγησαν αρκετές απόψεις και ιδέες, αναφέροντας ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ ενδιαφέρεται και για την Εκκλησία και για τους απόδημους και την Ορθοδοξία της Μέσης Ανατολής με τα προβλήματα που έχει.

«Ότι μπορούμε να συμβάλουμε και να συμπαρασταθούμε κι εμείς θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκεια του γιατί, όπως είπε, «έχει συλλάβει ο Έλληνας Υφυπουργός το όλο νόημα της σωστής προσφοράς, γιατί η Ορθοδοξία στη Μέση Ανατολή πρέπει να παραμείνει, πρέπει να συμβιώσει με τους Μουσουλμάνους όπως συμβίωσε αιώνες πολλούς».

«Έχουμε 14 αιώνες συμβίωσης με τους Άραβες και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να συνεχιστεί αυτή η όμορφη παράδοση και η συγκατοίκηση σε αυτές τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Γεροντόπουλος ανέφερε ότι ήρθε να πάρει την ευχή και τις συμβουλές του Αρχιεπισκόπου «διότι η εμπειρία του είναι μεγάλη» και να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στην Ορθοδοξία και στον Ελληνισμό.

Ο Έλληνας ΥΠΥΠΕΞ επεσήμανε ότι ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία είναι η θρησκεία της αγάπης καθώς ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει, υποδεικνύοντας πως αυτό είναι και το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, «ακριβώς σε αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή πως θα μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά όλοι ανεξάρτητα από το πώς ονομάζουμε το Θεό».

«Γιατί ο Θεός ένας είναι», όπως πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τέλος τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση, λέγοντας ότι οι συμβουλές του είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες καθώς «η συνέχεια είναι ακόμη πιο δύσκολη».

 Πηγή: ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΜΜ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post