Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Πρόεδρο του Ισραηλινού Κοινοβουλίου κ. Yuli- Yoel Edelstein

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Πρόεδρο του Ισραηλινού Κοινοβουλίου κ. Yuli- Yoel Edelstein

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου  2013 και ώρα 10:30 π.μ., τον Πρόεδρο του Ισραηλινού Κοινοβουλίου κ. Yuli- Yoel Edelstein.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου κ. Edelstein αναφέρθηκε εκτενώς στη ανάγκη περεταίρω σύσφιγξης των ήδη καλών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, δεδομένης της κατάστασης, που επικρατεί στη Συρία και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή. Ο Μακαριώτατος τόνισε με τη σειρά του ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία, θα πρέπει να απομονωθούν απ’ όπου κι αν προέρχονται και υπογράμμισε ότι η κατάσταση στη Συρία, όπως διαμορφώνεται, αποτελεί απειλή για το χριστιανικό πληθυσμό της Συρίας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Πρόεδρος της Βουλής του Ισραήλ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την περαιτέρω ανάπτυξη των άριστων σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, σε πολλούς τομείς.

Τέλος, ο κ. Yuli- Yoel Edelstein εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Μακαριώτατο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, που λαμβάνει για την αλληλοκατανόηση και το σεβασμό μεταξύ των θρησκειών στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post