Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον πρέσβη της Ρωσικής Δημοκρατίας κ. Vyacheslav D. Shumskiy

Αρχιεπίσκοπος-Ρώσος Πρέσβης

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον πρέσβη της Ρωσικής Δημοκρατίας κ. Vyacheslav D. Shumskiy

Ο Πρέσβης της Ρωσικής Δημοκρατίας στη Κύπρο, κ. Vyacheslav D. Shumskiy, τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013, με την ευκαιρία της αποχώρησής του από την Κύπρο, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο.

Ο κ. Shumskiy ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρέσβης της Ρωσίας στη Κύπρο και επιβεβαίωσε τις αδελφικές σχέσεις του λαού της Ρωσίας με το λαό της Κύπρου.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον κ. Vyacheslav D. Shumskiy για την επίσκεψη και την αγαστή συνεργασία του με την Εκκλησία της Κύπρου και τον ίδιο προσωπικά κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε, στον αποχωρούντα Πρέσβη της Ρωσίας, καλή συνέχεια στα νέα του καθήκοντα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Δημοκρατίας και έπειτα στη χώρα που θα έχει την ευθύνη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της φίλης χώρας της Ρωσίας. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Shumskiy θα θυμάται πάντοτε την Κύπρο και τον κυπριακό λαό.

Στη συνέχεια, ο κ. Shumskiy παρακάθισε σε γεύμα μαζί με τον Μακαριώτατο, ο οποίος στο τέλος του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο, με την ευκαιρία της αποχώρησης του από την Κύπρο, ασημένιο ανάγλυφο το ψηφιδωτό της παρουσίας των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στα Ρωμαϊκά Ανάκτορα της Πάφου, το 45 μ. Χ. και τον εκχριστιανισμό του πρώτου Ρωμαίου Αξιωματούχου Ανθύπατου Σέργιου Παύλου.

Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα συμμετάσχει στους εορτασμούς του Πατριαρχείου Μόσχας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1025 ετών από τον εκχριστιανισμό των Ρώς.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Αρχιεπίσκοπος-Ρώσος Πρέσβης

Print Friendly, PDF & Email

Share this post