Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου

Αρχιεπίσκοπος - Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου

ΗΑ. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012, στις 11:30 π.μ., δέχθηκε στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Μέσα στα πλαίσια της συναντήσεως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, είχε την ευκαιρία να ακούσει τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, επαναβεβαίωσε, όπως και ενωρίτερα, στη συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό κ. Δημήτρη Ηλιάδη, τον κοινό στόχο, Ελλάδας και Κύπρου, που είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ομαλότητας στις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα και η Κύπρος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν την εθνική και την κρατική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Υπογράμμισε, ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και ότι επιδιώκουμε, μέσα από την ελευθερία μας να διαμορφώσουμε συνθήκες ανάπτυξης, ειρήνης και προόδου για τους λαούς μας και τους λαούς της περιοχής.

Επισήμανε ότι, για να διασφαλίσει κανείς την ειρήνη πρέπει πριν απ’ όλα να διασφαλίσει τη μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα του Ελληνισμού, είτε αυτό αφορά την Ελληνική Δημοκρατία είτε αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία. Διαβεβαίωσε ότι η ασφάλεια και η άμυνα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Η άμυνα της πατρίδας παραμένει σταθερά στις υψηλές προτεραιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση των Ελλήνων αδελφών στον αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου να επιβιώσουν στη γη των πατέρων τους, παρά τις δύσκολες ώρες που διέρχονται, ένεκα της οικονομικής ύφεσης.

Επίσης, ο Κύπρου Χρυσόστομος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον ίδιο τον Υπουργό προσωπικά, και τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, καθώς και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επίσκεψη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Μακαριώτατος προσέφερε ανάγλυφη παράσταση των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου (ίδρυση της Εκκλησίας της Κύπρου, το 45 μ. Χ.). Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Π. Παναγιωτόπουλος προσέφερε στο Μακαριώτατο εικόνισμα του Μαγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Σώματος Πεζικού, των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Στη συνάντηση, με το Μακαριώτατο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας συνοδευόταν από τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Δημήτρη Ηλιάδη, τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλειο Παπαϊωάννου, το Διπλωματικό Σύμβουλο ΥΕΘΑ Πρέσβη ε.τ. κ. Ελευθέριο Καραγιάννη, το Διευθυντή Στρατιωτικού Γραφείου ΥΕΘΑ Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Κωνσταντίνο Μασούρα και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post