Ο αποχωρών Διοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Αρχιεπίσκοπος - ΕΛΔΥΚ

Ο αποχωρών Διοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012, τρεις ημέρες προτού αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Συνταγματάρχης Γεώργιος Κουρής, ο αποχωρών Διοικητής, Συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης ανέβηκε τα σκαλοπάτια του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, μαζί με τον κ. Κουρή, και είχαν συνάντηση με την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.

Η επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΔΥ.Κ. πραγματοποιήθηκε σε συγκινητική ατμόσφαιρα. Ο κ. Συμεών Κεβεντζίδης, ενημέρωσε για τη λήξη της θητείας του, ως Διοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ., και ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας για τη διαχρονική συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου στο επιτελούμενο έργο της Δύναμης και κατεξοχήν εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την προσωπική ποιμαντική μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των συνεργατών του, καθώς και όλης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου, κατά τη διάρκεια των δύο ετών, που ο ίδιος ηγείτο της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κατόπιν, παρουσίασε στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου το νέο διοικητή της Δύναμης, Συνταγματάρχη Γεώργιο Κουρή, ο οποίος σε λίγες ώρες αναλαμβάνει επίσημα, τα καθήκοντά του.

Τέλος, ο Διοικητής, Συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης, εξέφρασε την ευχή σύντομα η Κύπρος να ζήσει την ποθητή ελευθερία των σκλαβωμένων εδαφών της.

Ο Μακαριώτατος, κατευοδώνοντας τον αποχωρούντα Διοικητή, τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία, μεταξύ ΕΛ.ΔΥ.Κ. και Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια της θητείας στην Κύπρο (από τον Ιούλιο του 2010, όταν διαδέχθηκε τον τότε Διοικητή Γεώργιο Θαλασσινό). Επισήμανε ότι, αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον, διότι η Εκκλησία της Κύπρου ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα μέλη της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Τόνισε, ακόμη, ότι πολλές φορές επιθυμεί και προσωπικά να βρίσκεται κοντά στην ΕΛ.ΔΥ.Κ. και όποτε αυτό δεν είναι εφικτό, υπάρχει αντιπρόσωπός του. Ευχήθηκε στον κ. Κεβεντζίδη κάθε ευλογία από το Θεό, στον ίδιο και την οικογένειά του και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας το νέο Διοικητή τού ευχήθηκε να έχει τη δύναμη και την ευλογία του Θεού στη ζωή του και κατά την επιτέλεση των νέων καθηκόντων του στο νησί μας. Επίσης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία, τόσο στον ίδιο προσωπικά όσο και προς όλα τα μέλη της ΕΛ.ΔΥ.Κ., στο έργο προσφοράς που επιτελούν προς την πατρίδα. Ο νέος Διοικητής έλαβε τη διαβεβαίωση από το Μακαριώτατο ότι, η συμπαράσταση της Εκκλησίας και του ίδιου προσωπικά, προς τα μέλη της ΕΛ.ΔΥ.Κ., παραμένει σταθερή.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, αναφέρθηκε στην παρουσία και τον ηρωισμό των  αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. κατά τη διάρκεια της  τουρκικής εισβολής του 1974. Υπογράμμισε, στη συνέχεια, την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού, για τη συμπαράσταση των παιδιών της Μητροπολιτικής Ελλάδος στη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο νέος Διοικητής, Συνταγματάρχης Γεώργιος Κουρής, ευχαρίστησε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη συνάντηση, το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την ΕΛ.ΔΥ.Κ., καθώς και τις ευχές του προς τον ίδιο και τα μέλη της Δυνάμεως.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο αποχωρών Διοικητής Κεβεντζίδης προσέφερε στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, σε ανάγλυφη πλάκα, τη σημαία της Δυνάμεως και την άφιξη των πρώτων οπλιτών της  ΕΛ.ΔΥ.Κ., ενώ ο Μακαριώτατος προσέφερε, και στους δύο Συνταγματάρχες σε ανάγλυφη μορφή, τη συνάντηση των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα με το Ρωμαίο Διοικητή της Κύπρου, στην Πάφο (τότε Πρωτεύουσα του νησιού), όπου, ιστορικά πραγματοποιήθηκε ο εκχριστιανισμός του πρώτου ρωμαίου-ευρωπαίου αξιωματούχου, το 45 μ. Χ..

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο νέος Διοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Συνταγματάρχης Γεώργιος Κουρής, υπηρέτησε και στο παρελθόν στην ΕΛ.ΔΥ.Κ. (2005-2007). Η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012, στο Στρατόπεδο Σταυριανάκου, στη Μαλούντα.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post