Διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Αρχιεπίσκοπος - Αντιπρωσοπεία Βουλής Ελλήνων

Διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος υποδέχτηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012, διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Κύπρο   για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής και θα έχει επαφές  και με την πολιτική και  πολιτειακή ηγεσία.

Της αντιπροσωπείας ηγείται η Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και σ’ αυτή συμμετέχουν οι Βουλευτές Γιώργος Στύλιος (Νέα Δημοκρατία), Θεόδωρος Δρίτσας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Δημήτρης Σαλτούρος ( ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή) Μαρία Γιαννακάκη (Δημοκρατική Αριστερά) και Διαμάντω Μανωλάκου (Κ.Κ.Ε.).

Οι επίσημοι επισκέπτες κατά την διάρκεια της επισκέψεως τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, με επίκεντρο την πολιτιστική καταστροφή στην τουρκοκρατούμενη περιοχή της Κύπρου και την οικονομική ύφεση που δοκιμάζει τον Ελληνικό και Κυπριακό λαό . Η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να επισημάνει τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου στον Ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες και εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού κοινοβουλίου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πρωτοβουλία του.  Μετά το πέρας της επισκέψεως ο Μακαριώτατος πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post