Ανακοίνωση του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ με την ευκαιρία της μνήμης του αείμνηστου Εθνάρχη

Ίδρυμα Μακαρίου

Ανακοίνωση του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ με την ευκαιρία της μνήμης του αείμνηστου Εθνάρχη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΄Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄,  θα παραχωρεί ελεύθερη είσοδο στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας για να επισκεφθούν τη φωτογραφική ΄Εκθεση για τη ζωή και το έργο του Μακαρίου.  Θα μπορούν, επίσης, να ξεναγηθούν στο Βυζαντινό Μουσείο με τις εικόνες, τα ψηφιδωτά, τις τοιχογραφίες και τα έργα μικρογραφίας που χρονολογούνται από τον 6ο ως τον 20ό αιώνα, καθώς επίσης και στην Περιοδική ΄Εκθεση με τους επαναπατρισθέντες θησαυρούς από τη Γερμανία. 

Το ΄Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών σε επίσημη τελετή στις 22 Δεκεμβρίου 2015, στην Αθήνα, για το επί 37 έτη έργο που επιτελεί στη διαφύλαξη της ιστορικής, θρησκευτικής, πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Κυπριακού Ελληνισμού.

Στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος φυλάσσονται, ανάμεσα σε άλλα, και οι βυζαντινοί θησαυροί από την κατεχόμενη Κύπρο  που επαναπατρίζονται από το εξωτερικό υποβοηθώντας την πολιτιστική διπλωματία και επιτελώντας χρέη θεματοφύλακα της πολιτιστικής κληρονομιά του τόπου μας.

Το ΄Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄,  θα προσφέρει στα βιβλιοπωλεία σε ειδική έκπτωση 50%  όλες του τις εκδόσεις και 40% σε ενδιαφερομένους από τις 19 Ιανουαρίου 2016 μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016.  Για περισσότερες πληροφορίες,  στο τηλέφωνο  22 430008  ext. 2 και ext. 4 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 07:30 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ. και Σάββατο από τις 09:00 π.μ. μέχρι τη 13:00 μ.μ.

Εκ του  Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄

Print Friendly, PDF & Email

Share this post