Πέντε χρόνια από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄

Πέντε χρόνια από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄

Πέντε χρόνια από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄

Πριν από πέντε χρόνια, το μεσημέρι του Σαββάτου, 22 Δεκεμβρίου 2007, αναχώρησε για τις αιώνιες μονές ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Α΄. 

Επίσημο Μνημόσυνο, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, το επίσημο μνημόσυνο αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄.

Της θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κλαίρη Αγγελίδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος πήγε στο Παλαιό Κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνος, Λευκωσίας, όπου και ο Τάφος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, και τέλεσεΤρισάγιο.

==========================================================

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012, τελέστηκε θεία Λειτουργία και μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄ στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος, παλαιό κοιμητήριο Λευκωσίας. Στα ανατολικά του ναού βρίσκεται και ο τάφος του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄.
Της θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Επίσης, μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄, τελέστηκε την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012, στους ιερούς ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και στη γενέτειρά του, στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της κοινότητας Στατός- Άγιος Φώτιος. Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος.

 Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

23 Δεκεμβρίου 2012.

Επισκεφθείτε το ειδικό αφιέρωμα:

O μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Α΄(+ 22 Δεκεμβρίου 2007). …

Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε video, απόσπασμα από την Τελετή αναγόρευσης του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄ σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολοτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αθήνα, 2 Ιουνίου 1998).

Print Friendly, PDF & Email

Share this post