Επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974

Επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974

Τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013, στις 8:30 π.μ. τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, το επίσημο μνημόσυνο, για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974, προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας.

Του Μνημοσύνου προέστη η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Παρέστησαν η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, Αρχηγοί Κομμάτων, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και οι άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον ιερό ναό, πραγματοποιήθηκε Τρισάγιο, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στους τάφους των πεσόντων, όπου και  έγινε κατάθεση Στεφάνων από τους επίσημους και τους συγγενείς των πεσόντων.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δήλωσε τα ακόλουθα στα ΜΜΕ: «η αποφράδα αυτή ημέρα στέλλει πάρα πολλά μηνύματα σε όλους. Ποτέ δεν πρέπει να υπάρξει διχόνοια και διάσπαση. Εκείνο που πρέπει να πρυτανεύσει σ’ αυτό τον κόσμο είναι η πραγματική χριστιανική αγάπη και η συνένωση όλων των δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου, τόσο τα οικονομικά, όσο και τα εθνικά». Και κατέληξε ο Μακαριώτατος «δηλώνω απερίφραστα ότι η Εκκλησία ευρίσκεται σε αυτές τις επάλξεις για να βοηθήσει στη συμφιλίωση και στη συνένωση όλων των δυνάμεων του τόπου».

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post