Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν από βλήματα όλμου στη Δαμασκό

Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν από βλήματα όλμου στη Δαμασκό

Σoκαριστικές είναι οι εικόνες που λαμβάνουμε από επιθέσεις των τρομοκρατών στη Συρία.  Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013,  από βλήματα όλμου που έριξαν σε δύο συνοικίες, στο κέντρο της Δαμασκού, στις οποίες η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί.

Σύμφωνα με  το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας, πέντε παιδιά σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από βλήματα όλμου σε  σχολείο τους στην Κασάα, από  Σύρους αντάρτες. Επιπλέον  σύμφωνα με το πρακτορείο Sana τέσσερις  μαθητές σκοτώθηκαν όταν το σχολικό λεωφορείο που τους μετέφερε στην Μπαμπ Σάρκι επλήγη από έναν όλμο.  Το SANA απέδωσε την επίθεση σε «τρομοκράτες», έναν όρο που το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ χρησιμοποιεί συχνά αναφερόμενο σε αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Να σημειώσουμε ότι στη Συρία από την έναρξη της συριακής κρίσης, δηλαδή, τις  μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων  και των αντικαθεστωτικών  με εξαίρεση μικρά χρονικά διαστήματα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με αποτέλεσμα  τα εγκλήματα κατά των αθώων  πολιτών νε είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η  Συρία  έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ερείπιο και κανένας δεν  μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να πει πότε και πως θα τελειώσει ο πόλεμος αυτός.

Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν από βλήματα όλμου στη Δαμασκό

Print Friendly, PDF & Email

Share this post