Μουσική εκδήλωση Κατηχητικών σχολείων της πόλεως και επαρχίας Λάρνακας

Μουσική εκδήλωση Λάρνακα

Μουσική εκδήλωση Κατηχητικών σχολείων της πόλεως και επαρχίας Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα η μουσική εκδήλωση των Κατηχητικών σχολείων της πόλεως και επαρχίας Λάρνακας.

Ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς και όλους όσους εργάζονται στα Κατηχητικά σχολεία.

Ακολουθεί η ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου…

***********************************

Αγαπημένα μου παιδιά, σεβαστοί Πατέρες,  τιμημένοι γονείς, ευλογημένοι συνεργάτες στον Αμπελώνα του Κυρίου, κατηχητές και κατηχήτριες,  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Δεχθείτε απόψε, τις ολόθερμές μου ευχαριστίες οι οποίες πηγάζουν από τα μύχια της καρδίας μου καθώς και τις πατρικές μου ευχές και ευλογίες, γιατί ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της Εκκλησίας και συμμετέχετε σ΄αυτή την όμορφη μουσική εκδήλωση των Κατηχητικών μας Σχολείων.

Κάθε φορά, που μου δίνεται η ευκαιρία, να βρίσκομαι σε εκδηλώσεις των κατηχητικών μας Σχολείων, κάθε φορά που συναντώ τους νεοσσούς της Εκκλησίας μας,  κάθε φορά που συναντώ την ομορφιά, την ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου νοιώθω ιδιαίτερα ευτυχής.

Αγαπητά μου παιδιά,

Σας συγχαίρω θερμά γιατί παρά τα πολλαπλά εμπόδια και τις αντιξοότητες της ζωής, παρά τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο σας, ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της αγίας μας Εκκλησίας και παρακολουθήσατε και φέτος τα μαθήματα των κατηχητικών μας σχολείων. Διδαχθήκατε και φέτος την ορθόδοξη πίστη και παράδοση της αγίας μας Εκκλησίας, τους βίους των αγίων μας και τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική τέχνη και μουσική. Μάθατε ακόμη, πως πρέπει ως αληθινοί Χριστιανοί, να αγαπούμε το Θεό, το συνάνθρωπό μας, τον εαυτό μας και τη φύση. Μάθατε ακόμα, πως πρέπει να είσαστε προσεκτικοί στη ζωή σας, γιατί ο μισάνθρωπος διάβολος, εργάζεται ασταμάτητα, για το κακό του ανθρώπου βάζοντας κάθε λογής παγίδες και πειρασμούς στην καθημερινή μας ζωή. Πολλές φορές, χρησιμοποιεί και κάποιους ανθρώπους, τους οποίους κάνει όργανα και υπηρέτες τους, για να καταστρέψουν τις αγνές και αθώες ψυχές σας και τα ωραία σώματά σας. Ο πονηρός και φθονερός διάβολος , δε μπορεί να δεχθεί, πως στη ζωή σας έχετε οδηγό τον Χριστό και οικογένειά σας την Εκκλησία.

Aγαπητά μου παιδιά,

Μείνετε, μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας. Μείνετε ενωμένοι με το Χριστό, μετέχοντας στη λατρευτική ζωή της Εκκλησία μας και προπαντός στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Αγωνίζεστε τον καλόν αγώνα της πίστεως και βαδίζετε τον δρόμο του Χριστού, της αρετής, της μετάνοιας, της προσευχής, της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης. « Να είστε πάντοτε χαρούμενοι. Να προσεύχεστε αδιάκοπα. Να ευχαριστείτε το Θεό για το καθετί. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού, που αποκαλύφθηκε σ’ εσάς δια του Χριστού»      ( Θεσσαλ. Α, 5 16-18).

 Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά,

– τους άοκνους, φιλόθεους και φιλάνθρωπους κατηχητές και κατηχήτριές μας, που με ανιδιοτέλεια, με ζήλο και αγάπη κοπιάζουν και υπηρετούν το έργο της κατήχησης της Εκκλησίας μας

 – όλα τα κατηχητικά που έλαβαν μέρος στην αποψινή εκδήλωση

– όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης

και όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμάται την αποψινή μας εκδήλωση.

Εύχομαι ο Αναστάς Κύριος, να χαρίζει σε όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά και ευτυχία.

Πηγή:imkitiou.org

Print Friendly, PDF & Email

Share this post