Από τις αγιογραφίες στη γνώση των Αγίων

Από τις αγιογραφίες στη γνώση των Αγίων

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δέσποινας Ιωάννου – Βασιλείου, Πρεσβυτέρας – Θεολόγου – Εκπαιδευτικού, “Από τις αγιογραφίες στη γνώση των Αγίων“, ISBN: 978- 9963-7382-0-5, Λευκωσία 2011.

Έλαβα με χαρά ανείπωτη και συγκίνηση μεγάλη το νέο βιβλίο της Θεολόγου -Πρεσβυτέρας κ. Δέσποινας Ιωάννου – Βασιλείου με τίτλο “Από τις αγιογραφίες στη γνώση των Αγίων”, το οποίο αφιερώνει στους γονείς της με σεβασμό ανυπόκριτο και αγάπη περισσή.

Το βιβλίο αυτό έρχεται ως συνέχεια του πρώτου της βιβλίου “Το Δωδεκάορτο. Εικόνα , η άλλη γλώσσα της Θεολογίας” και απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους, μαθητές και φοιτητές, μα και σε μεγαλύτερους στην ηλικία αναγνώστες που θα ήθελαν να γίνουν μέτοχοι της αγιογραφικής , ορθόδοξης τεχνοτροπίας και συμβολικής.

Στο βιβλίο “πρωταγωνιστεί” ο πατήρ Κοσμάς που δίνει απλές και σαφείς απαντήσεις στις αγιογραφικές απορίες της μικρής Σοφίας.

Η έκδοση είναι καλαίσθητη, πλούσια εικονογραφημένη , έτσι , που η κάθε απάντηση του πατρός Κοσμά να έχει και εποπτική επένδυση για λόγους παιδαγωγικούς και μορφωτικούς.

Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου η συγγραφέας δίνει την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους μαθητές και φοιτητές , μα και στους αναγνώστες των 30…των 50…των 70…χρόνων για “Δημιουργικές δραστηριότητες” , έτσι που και στην πράξη, στην εφαρμογή, να αφομοιωθεί η “εκλαϊκευμένη” Θεολογία της Ορθόδοξης Αγιογραφίας.

Η κ. Ιωάννου δεν παραλείπει να αναφερθεί εισαγωγικά και σε όρους- κλειδιά της θεματογραφίας της , όπως αγιογραφία, αγιογράφος, ψηφιδωτό, τοιχογραφία κλπ.

Να συστήσουμε το βιβλίο; Το κάνουμε ευχαρίστως και συγχαίρουμε ολοθύμως τόσο τη συγγραφέα όσο και τον κ. Χαράλαμπο Επαμεινώνδα για τους πίνακες της έκδοσης, ως και τους εξής: α)Christian Alexander PR Ltd και β) Cassoulides Masterprinters.

Αντώνιος Ν. Στυλιανάκης
Της Ελληνικής Εταιρείας
Χριστιανικών Γραμμάτων Αθηνών

Κεντρική διάθεση:
Βιβλιοπωλείο “ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ ”
Αδαμάντιου Κοραή 45-47,  1016 Λευκωσία
Τ.Θ. 27130
1502 Λευκωσία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 430301
Τηλεομοιότυπο: 22 343122

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων
Μακεδονίτισσα
Κορυτσάς 11
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 358866
Τηλεομοιότυπο: 22 352770

 

Πρώτη δημοσίευση στην ιστοσελίδα: 12/01/2012

Print Friendly, PDF & Email

Share this post