Συνοδικό Συλλείτουργο στα ονομαστήρια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου

Συνοδικό Συλλείτουργο στα ονομαστήρια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου

Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013, εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, άγει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος.

Την παραμονή της εορτής, 26 Ιανουαρίου 2013, και ώρα 5.00 μ.μ., τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα (μεγάλος Ναός), στον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος και έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολεως Κιτίου.

Την κυριώνυμο ημέρα 27 Ιανουαρίου, τελέστηκε Συνοδικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μονής Κύκκου και η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, ο οποίος προέστη της Θείας Λειτουργίας, καθώς επίσης και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, που έσπευσαν να είναι μαζί αυτή την εορταστική ημέρα, το ίδιο ευχαρίστησε και τους Ιεράρχες που έλαβαν μέρος από τα Παλαίφατα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την πρόσκληση κι ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κιτίου να έχει υγεία και δύναμη να συνεχίζει το ποιμαντορικό του έργο και την προσφορά στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και στην Ιεραποστολή στην Αφρική. Ευχήθηκε να είνα μαζί, με τή βοήθεια του Θεού, σε δέκα χρόνια για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια αρχιερατείας του αγίού Κιτίου. Το χρυσούν Ιωβηλαίον!

Να σημειωθεί ότι την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας μετέδιδε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA και το ραδιόφωνο του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο εορτάζων Πανιερώτατος Μητροπόλεως Κιτίου κ. Χρυσόστομος δέχθηκε τις ευχές και τα συγχαρητήρια των επισήμων και του λαού, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα μέχρι τις 12.30 μ.μ. και από τις 3.00μ.μ. μέχρι και τις 6.00μ.μ.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post