Εγκύκλιος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου για βοήθεια προς τη μητέρα Ελλάδα

Εγκύκλιος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου για βοήθεια προς τη μητέρα Ελλάδα

Τη συλλογή τροφίμων και χρημάτων, άρχισε σήμερα, 2 Μαρτίου 2012, στους ενοριακούς ναούς, η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου Λάρνακας, για να αποσταλούν στους αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας στην Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, δήλωσε ότι από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, έχουμε υποχρέωση να συνεισφέρουμε όλοι. «Είναι γνωστό ΄΄ως κρίμασι εισείτε Κύριος΄΄.  Η Ελλάδα μας, η μητέρα πατρίδα περνά σήμερα τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της.

Μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974, η Ελλάδα ήταν η χώρα που προσέτρεξε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα για να βοηθήσει τη μαρτυρική Κύπρο. Έσκυψε στο πληγιασμένο κορμί της Κύπρου και σκούπισε με το μανδήλια της αγάπης της, τις πληγές μας. Είναι χιλιάδες οι τόνοι βοήθειας που ήρθαν από την μητέρα πατρίδα τότε. Σήμερα έχουμε εμείς καθήκον τα παιδιά της, να τη συμπαρασταθούμε. Έχουμε υποχρέωση να έρθουμε  αρωγοί στη προσπάθεια επιβίωσης της μητέρας πατρίδας.

Γι’ αυτό, και με εγκύκλιο μου, που διαβάστηκε σε όλους τους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου, σήμερα, κάνουμε έκκληση στα αισθήματα όλων να βοηθήσουν και να εισφέρουν απλόχερα. Αρκεί να σκεφθούμε πως η μάνα μας, ζητά βοήθεια και ανάλογα να ενεργήσουμε».

******************************************

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2/2012

Χρυσόστομος με την χάρη του Θεού, Μητροπολίτης Κιτίου,
Υπέρτιμος και Έξαρχος Λάρνακος και Λευκάρων

Προς τους Αιδεσιμοτάτους ιερείς, τους ευλαβεστάτους διακόνους
Τους αξιοτίμους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου

Τέκνα της Εκκλησίας, αγαπητά και περιπόθητα,

Ως γνωστό η αγαπημένη μας Ελλάδα, περνά τον τελευταίο καιρό μία από τις κρισιμότερες στιγμές της μακραίωνης ιστορίας της. Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες της δοκιμασίας τους οι αδελφοί μας Ελλαδίτες χρειάζονται και την δική μας έμπρακτη ηθική και υλική συμπαράσταση. Θα αισθανθούν έτσι ότι σ’ αυτήν τους την δοκιμασία δεν είναι μόνοι, αλλά δίπλα τους βρίσκονται οι απανταχού Έλληνες αδελφοί τους.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στα φιλάνθρωπα και πατριωτικά σας αισθήματα, και σας καλούμε να προσφέρετε όσα και ότι μπορεί ο καθένας, τρόφιμα και χρήματα, για να ανακουφίσουμε, έστω και στο ελάχιστο τους αδελφούς μας. Η συλλογή θα γίνεται στον Ιερό Ναό του χωριού ή της ενορίας σας από τις 27 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι τις 12 Μαρτίου 2012.Ευχόμαστε σε όλους Καλή και ευλογημένη Αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Με άπειρες ευχες και πολλή αγάπη
+Ο ΚΙΤΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post