Πληροφορίες για την Ακολουθία των Θεοφανείων στη Λάρνακα

Πληροφορίες για την Ακολουθία των Θεοφανείων στη Λάρνακα

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα πληροφορεί το φιλακόλουθο κοινό της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς ότι στην Ακολουθία των Θεοφανείων την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012, θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, με συλλειτουργό τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει πομπή προς την μεγάλη αποβάθρα για την καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Η πομπή θα περάσει από τους πιο κάτω δρόμους: Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Παύλου Βαλσαμάκη (πρώην Διονύσου) και Λεωφόρος Αθηνών.

Στην όλη πομπή θα προΐσταται ο Μακαριώτατος μαζί με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου και όλο το ιερατείο της πόλης. Την πομπή θα παρακολουθήσουν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, άλλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί επίσημοι και πλήθος λαού.

Την πομπή θα πλαισιώνουν τιμητικά τμήματα της Εθνικής Φρουράς, άγημα Ναυτικού, το τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης, Ναυτοπρόσκοποι και Οδηγοί. Σε όλη την διαδρομή θα παιανίζουν η Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας και η Φιλαρμονική της Ασυνομίας. Απόδοση τιμών από την Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΕΦ).

Η επιστροφή στην Εκκλησία θα γίνει από τους πιο κάτω δρόμους: Λεωφόρος Αθηνών,   Παύλου Βαλσαμάκη (πρώην Διονύσου) και Πλατεία Αγίου Λαζάρου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post