Ε΄ Διάλεξη Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεμπιστημίου Αμμοχώστου

Ε΄ Διάλεξη Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεμπιστημίου Αμμοχώστου

Η πέμπτη κατά σειρά διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου, που διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00, στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, φιλοξενώντας τον Δρ Σπύρο Χρίστου Χαμπή, ο οποίος είναι συνεργάτης του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου και διευθύνων σύμβουλος της NeuroBlis.

Κατά τη διάλεξη με θέμα  «Άγχος: Αντιμετωπίζοντας ένα σιωπηλό δολοφόνο», ο Δρ Χαμπή  θα αναφερθεί στο παρατεταμένο άγχος που δημιουργούν οι   πολλαπλές πιέσεις της καθημερινότητας. Ως αποτέλεσμα, σημειώνει,  το άτομο βιώνει συνεχόμενη, έντονη ανησυχία, βρίσκεται σε διαρκές υπερδιέγερση, είναι ευερέθιστο, και αντιμετωπίζει δυσκολίες συγκέντρωσης και επέλευσης ή διατήρησης του ύπνου. Το παρατεταμένο άγχος προκαλεί ως εκ τούτου  άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική υγεία του ατόμου.

Στη διάλεξή του ο ομιλητής θα αναλύσει τους μηχανισμούς βιολογικής λειτουργίας του άγχους, τις επιπτώσεις τους στην υγεία και απόδοση του ατόμου και θα επιχειρήσει να παρουσιάσει δείκτες ελέγχου, όπως η βιολογική ανατροφοδότηση. Η χρήση τεχνικών βιολογικής ανατροφοδότησης μπορεί να βοηθήσει το άτομό να συγχρονίζει τις επιρροές του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος έτσι ώστε να αποκαθιστά την κανονική ομοιοστατική λειτουργία του. Ως εκ τούτου το άτομο καταφέρνει να μειώσει το άγχος αποτελεσματικά.

Η διάλεξη θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy), ηχογραφημένη από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ο Λόγος» (101,1 FM και 101,6 FM), τον τοπικό ραδιοσταθμό «Ράδιο Πολιτεία» (106,7 FM) και το ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UCYvoice (95.2 FM).

Χορηγοί επικοινωνίας είναι, επίσης, το ΡΙΚ, η εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» και η ηλεκτρονική εφημερίδα Famagusta News (www.famagusta-news.com).

Χορηγός του 4ου κύκλου διαλέξεων είναι η ΣΠΕ Κοκκινοχωρίων.
Για πληροφορίες για τον 4ο κύκλο διαλέξεων μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο:
http://ucy.ac.cy/pr/el/free-universities#salaminio

Print Friendly, PDF & Email

Share this post