3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου

3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου

Προσφώνηση
του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου,
στα Εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ευρίσκομαι ανάμεσά σας, σε τόπο ιερό και αγαπημένο, που με συνδέει με τις χαρές και τις λύπες σας, εσάς, τα προσφιλή μου πρόσωπα.

 Η πρόσκληση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου να συμμετάσχω στην ιερά Σύναξη, τη θεία Λειτουργία, καθώς και  η υπόδειξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας να τον εκπροσωπήσω στα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου, με θέμα «40 χρόνια κατοχής- Δεν ξεχνώ», μού προσέφεραν αυτή την ευλογία να είμαι μαζί σας.

Πανιερώτατε άγιε Κωνσταντίας,

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας σας συγχαίρει για τις ποιμαντοδιδακτικές σας πρωτοβουλίες και τις εν γένει δράσεις που αναπτύσσετε, μέσα στα πλαίσια της λατρευτικής, θρησκευτικής και ευρύτερα κοινωνικής και πολιτιστικής ενημέρωσης και μόρφωσης του ποιμνίου σας, του λαού της Θεοσώστου Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Επίσης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας ευλογεί τον κλήρο και το λαό και προσεύχεται πατρικά για την πρόοδο και την προκοπή όλων.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η διεύρυνση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου, όραμα που μετατράπηκε σε ιστορική πραγματικότητα από το Μακαριώτατο Προκαθήμενό μας, όπου η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος ανέδειξε νέες Μητροπολιτικές περιφέρειες, παρέσχε τη δυνατότητα σε καταξιωμένους Ιεράρχες να εργάζονται νυχθημερόν με πίστη, αγάπη και επιμονή στον πνευματικό αμπελώνα του Κυρίου.  Υποδειγματικό παράδειγμα πνευματικής καρποφορίας αποτελεί η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Η αγαστή συνεργασία όλων των Μελών της Ιεραρχίας μας, με την εμπνευσμένη ηγεσία και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, δημιούργησε τα τελευταία οκτώ έτη μια αναζωογονημένη εικόνα της Εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα, και προς τα έσω και προς τα έξω, πανορθόδοξα και παγχριστιανικά.

Η επέκταση αυτή έδωσε νέα πνοή και νέες προοπτικές για κάθε εκκλησιαστική περιφέρεια. Σήμερα, με τη Χάρη του Θεού, συναχθήκαμε επί τω αυτώ και τελέσαμε την αναίμακτο θυσία. Σήμερα, με τη δική σας εμπνευσμένη καθοδήγηση, Πανιερώτατε και πολυσέβαστέ μου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου,  εγκαινιάζουμε την  3η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου, με θέμα «40 χρόνια κατοχής- Δεν ξεχνώ».

Συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές. Επαινούμε την προσπάθεια και ευχαριστούμε τους εθελοντές που προστρέχουν στο έργο της Εκκλησίας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους νέους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται και προσφέρουν στο πολύτιμο έργο της Εκκλησίας μας, με ενθουσιασμό και ανιδιοτελή αγάπη για την Εκκλησία και την ημικατεχόμενη Μητροπολιτική Περιφέρεια Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Καλή επιτυχία στην Έκθεση και τα δρώμενα που περιλαμβάνονται από σήμερα, 2 έως 9 Νοεμβρίου 2014.
Καλή επιστροφή, με ελευθερία, στη γη που μας γέννησε, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στου Μόρφου, στην Καρπασία και τον όμορφο κάμπο της Μεσαορίας.

Σας ευχαριστώ.

******************************

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν  η 1η και η 2η «Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου», καθιερώθηκε ως θεσμός απο την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου η ανά διετία διοργάνωσή της. Έτσι τον προσεχή Νοέμβριο διοργανώνεται την «3η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» στην πλατεία της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι.  Η Έκθεση θα αρχίσει στις 2 και θα τελειώσει στις 9 Νοεμβρίου 2014.

Η Διεθνής αυτή Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχοτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκoυ Αναστασιάδη και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και έχει ως θέμα: «40 χρόνια κατοχής. Δεν Ξεχνώ». Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974. Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 2 Νοεμβρίου, γύρω στις 10.30 π.μ.

Η «3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» θα διεξαχθεί στην πλατεία της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι και θα είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 μέχρι τις 13:00 και από τις 16:00 έως τις 20:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 9:00 μέχρι τις 13:00 και από τις 16:00 έως τις 19:00.

Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι και βιβλιοπωλεία από την Κύπρο και το εξωτερικό. «Στα πλαίσια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, ομιλίες για μαθητές, προβολές, ημερίδες, παρουσιάσεις νέων βιβλίων, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post