Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα, 14 – 23 Αυγούστου 2014

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα, 14 – 23 Αυγούστου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΣΣΑΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Αυγούστου, θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο της Παναγίας στον Πρωταρά (Παναγιώτισσα¬). Του εσπερινού θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Ο εσπερινός θα αρχίσει στις 7:30μ.μ. Από τις 6:00μ.μ. μέχρι και την έναρξη του εσπερινού θα διαβάζονται παρακλήσεις υπέρ υγείας και θα γίνονται μνημονεύσεις κεκοιμημένων επί του επιταφίου της Παναγίας.

Κατά τον εσπερινό θα διεξαχθεί φιλανθρωπική αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν προς ενίσχυση του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας.

Την επομένη, ανήμερα της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μεταξύ των ωρών 6:15 π.μ.-9:00 π.μ.

Την ίδια μέρα θα τελεστεί παράκληση από τις 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

*******************************

Την ερχόμενη Κυριακή 17 Αυγούστου θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά. Η Λειτουργία θ8α αρχίσει στις 6:15 π.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 9:00 π.μ.

Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Αυγούστου, προς Σάββατο 23 Αυγούστου θα τελεστεί αγρυπνία στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 15 Αυγούστου κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου.

Κηρύγματα

Την ερχόμενη Κυριακή, 17 Aυγούστου οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα κηρύξουν ως εξής: Αρχιμανδ. Αυγουστίνος Κκαράς στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, Πρωτ. Βασίλειος Νικολάου στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας, Πρωτ. Ευαγόρας Καλλής στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, Πρωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συνοικ. Βρυσούλλων, Οικονόμος Φίλιππος Φιλίππου στον Ιερό Ναό Aγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας, π. Ανδρέας Θεμιστοκλέους στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους, π. Σταύρος Σταύρου στον Ιερό Ναό  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, π. Γεώργιος Χατζηαδάμου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, π. Ανδρέας Κυριάκου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας, π. Ειρηναίος Κυριάκου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συν. Δερύνειας.

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου,
12 Aυγούστου 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post