Αγιασμός στη Θεολογική Σχολή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς (2016-2017)

Αγιασμός στη Θεολογική Σχολή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς (2016-2017)

Τελέστηκε, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στα νεόδμητα κτίρια της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, πλησίον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο καθιερωμένος Αγιασμός, με την ευκαιρία της  έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους 2016-2017.

Του Αγιασμού προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά τη λήξη της 3ης τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

Στον σύντομο του λόγο, ο Μακαριώτατος,  ευχήθηκε όπως ο Πανοικτίρμονας Θεός ευλογεί τα έργα των διδασκόντων και διδασκομένων της Σχολής. Παρότρυνε τους φοιτητές εκτός από θεολογικές και άλλες ακαδημαϊκές γνώσεις να έχουν ήθος και αξίες, διότι ένας θεολόγος δεν μπορεί να είναι καταρτισμένος επιστημονικά και θεολογικά  και ο χαρακτήρας του να μην συνοδεύεται από καλό ήθος και πανανθρώπινες αξίες.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, παρουσίασε το επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό της Σχολής, επικεφαλής του οποίου είναι η καθηγήτρια Δρ. Βελουδία Παπαδοπούλου, η οποία θα ηγείται της Διοικήσεως της Σχολής, καθώς και τον Καθηγητή Δρ. Βασίλη Κατσαρό, ο οποίος αναλαμβάνει μέγιστο διδακτικό έργο, αξιοποιώντας την πολυετή πείρα του στην επιστημονική και ακαδημαϊκή έρευνα και διδασκαλία.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συγχάρηκε τον αρχιτέκτονα κ. Διομήδη Μυριανθέα, τον έργολάβο κ. Ανδρόνικο Ανδρονίκου, καθώς και όλους τους συνεργάτες από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Εκκλησίας, για τη συνεργασία και το ωραίο έργο που έφεραν εις πέρας.  Η Θεολογική Σχολή προχωρά στο έργο της και την αποστολή της με σύγχρονες και αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις.

Ο Μακαριώτατος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ο οποίος, αγαθή συγκυρία βρίσκεται στο νησί μας αυτές τις μέρες, καθώς και την παρουσία του νέου Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Δημήτρη Μαυραγάνη.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Αμαθούντος κ. Νικόλαος, Αρσινόης κ. Νεκτάριος, Χύτρων κ. Λεόντιος, Λήδρας κ. Επιφάνιος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, στην παρουσία των καθηγητών, των φοιτητών και του λοιπού προσωπικού της Σχολής.

Σημειώνουμε, στο σημείο αυτό το πολύτιμο έργο του Διακόνου π. Κυπριανού Κουντούρη, το οποίο κρίνεται αξιέπαινο. Η επιμέλεια και το ενδιαφέρον του θεωρούνται πολύ σημαντικά για τη Σχολή, αφού καταξιώνεται ως η ψυχή της Σχολής, τόσο στη διαμόρφωση όσο και στη λειτουργία της.

Ευχόμαστε στους διδάσκοντες και διδασκόμενους καλή και καρποφόρο ακαδημαϊκή χρονιά.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post