Ο Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ομόδους (14 Σεπτεμβρίου 2016)

Ο Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ομόδους (14 Σεπτεμβρίου 2016)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, εορτάστηκε η Παγκόσμιος Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ομόδους. Να αναφερθεί ότι η Μονή, σύμφωνα με την παράδοση, κτίσθηκε προτού αφιχθεί η Αγία Ελένη στην Κύπρο το 327 μ.Χ. Στο ναό βρίσκεται τεμάχιο από του Τιμίου Ξύλου του Σωτήρος Χριστού και κάνναβι (το σχοινί που ανέβασαν τον Χριστό στον Σταυρό).

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και τη συμμετοχή κληρικών από το Όμοδος και τις όμορες κοινότητες.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Αρχιεπίσκοπο Ιεροσολύμων Μακάριο αλλά και στο γεγονός της αναστάσεως της γυναικός εκείνης που τοποθέτησαν πάνω της τον Τίμιο Σταυρό και ως εκ θαύματος, αναστήθηκε.

Ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι το Τίμιο Ξύλο από σύμβολο της κατάρας και αποξενώσεως, γίνεται σύμβολο αγάπης, ταπείνωσης και σωτηρίας του ανθρώπου.

Η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στο τέλος της Δοξολογίας από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο. Επαναλήφθηκε και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο της Μονής, από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ένεκα της παρουσίας πολλών προσκυνητών, οι οποίοι από ευλάβεια και ακράδαντη πίστη έσπευσαν στην χάριν του Τιμίου Σταυρού από όλα τα μέρη της νήσου μας.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post