Ιερά Μητρόπολις Πάφου

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες- Κηρύγματα 19-22 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Πισσούρι. Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κελοκέδαρα, όπου στη συνέχεια θα προστεί του μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας. Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά στην Αθηαίνου.   Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικός την προσεχή Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα [...]

Στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος

Σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, στην παρουσία τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, δέχθηκε την επίσκεψη τού Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και του συνοδού αυτού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες- Κηρύγματα 11-17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μούταλλο. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί του εσπερινού και θα κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μίνθης. (περισσότερα…)

Πανήγυρις του Γενεσίου της Θεοτόκου στην ακριτική Σίμου Αρσινόης

Με τη δέουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου σε ένα από τα ωραιότερα, αλλά και κτυπημένα από την αστυφιλία χωριά της επισκοπής Αρσινόης, τη Σίμου. Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης, ο οποίος δεσπόζει της πλακόστρωτης πλατείας στο κέντρο του χωριού. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 5-8 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λεμώνα. (περισσότερα…)

Ενθρόνιση της πρώτης Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Σαλαμιωτίσσης Αγάθης Μοναχής

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Αυγούστου 2020 στην Ιερά Μονή Σαλαμιωτίσσης η ενθρόνιση της πρώτης αυτής Ηγουμένης Αγάθης Μοναχής. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Σχολές Βυζαντινής Μουσικής

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ιερά Μητρόπολη Πάφου ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής στο Κέντρο Νεότητας της Μητροπόλεως. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ. Γίνονται δεκτά άτομα και των δυο φύλων από 8 χρόνων και άνω. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον καθηγητή της Σχολής κ. Χρίστο Αριστείδου στο τηλ. 99548120.   ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑΛΑ-ΠΑΦΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι εγγραφές για τη χρονιά 2020-2021 άρχισαν και συνεχίζονται. Η σχολή θα ξεκινήσει το [...]

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 29 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσι Τιμίου Προδρόμου στις Κάτω Πλάτρες. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βρυαίνης στα Μανδριά. (περισσότερα…)

Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης: Τελετή Ενθρόνισης

Η Αδελφότης της Ιεράς Μονής Παναγίας Σαλαμιωτίσσης σας προσκαλεί στην τελετή της ενθρόνισης της πρώτης αυτής Ηγουμένης Αγάθης Μοναχής. Η τελετή της ενθρόνισης θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 και ώρα 5.45 μ.μ. απο τον Πανιερώτατο  Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο.

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 23-25 Αυγούστου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 23 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στη Βάσα Κοιλανίου. (περισσότερα…)