Παρουσίαση του Χάρτη «Κύπρος Νήσος Αγίων, Προσκυνηματική Περιήγησις»

Παρουσίαση του Χάρτη «Κύπρος Νήσος Αγίων, Προσκυνηματική Περιήγησις»

Κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της κοινότητας Πεδουλά κ. Ανδρέα Παύλου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος παρέστη το μεσημέρι της Κυριακής, 24 Ιουνίου 2012, στη Ημερίδα με θέμα «Γαστρονομία του Κερασιού» και παρουσίασε τον Χάρτη που έκδωσε το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η Ημερίδα οργανώθηκε στο Γυμνάσιο Πεδουλά, μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κερασιού και Γαστρονομίας (Σάββατο και Κυριακή 23-24 Ιουνίου 2012). Η φιλόξενη και προοδευτική κοινότητα του Πεδουλά φημίζεται για τα υπέροχα κεράσια.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικούς ομιλητές.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, από πλευράς του, μίλησε για την αξία των ιερών προσκυνημάτων και των εκκλησιαστικών μνημείων της πατρίδας μας και ιδιαίτερα της περιοχής Τροόδους και κατεξοχήν της κοινότητας Πεδουλά. Να σημειωθεί ότι η κοινότητα Πεδουλά έχει περίφημες Βυζαντινές Εκκλησίες, οι οποίες είναι καλά συντηρημένες και με άνετη πρόσβαση στους επισκέπτες-προσκυνητές. Επίσης, στην Κοινότητα Πεδουλά λετουργεί Βυζαντινό Μουσείο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του χάρτη, ο Επίσκοπος Μεσαορίας εξήγησε πόσο εύχρηστος,  και ασφαλώς, πόσο πολύτιμος είναι για τους ντόπιους και ξένους προσκυνητές στην επιθυμία τους να επισκεφθούν και να γνωρίζουν τις τοποθεσίες και τις διαδρομές προς τα ιερά μας προσκυνήματα.

Οι σύνεδροι κάτοικοι του Πεδουλά και οι φιλοξενούμενοι Κύπριοι και Κρητικοί από το Ρέθυμνο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τον χάρτη όσο και για τους στόχους του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Print Friendly, PDF & Email

Share this post