Συνάντηση στη Λευκωσία με νέους του Διεθνούς Ορθοδόξου Φεστιβάλ «Αδέλφια»

Συνάντηση στη Λευκωσία με νέους του Διεθνούς Ορθοδόξου Φεστιβάλ «Αδέλφια»

Το πρωί της Παρασκευής 9ης Φεβρουαρίου 2018, 130 νέοι και νέες του διεθνούς ορθόδοξου φεστιβάλ «ΑΔΕΛΦΙΑ», οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τη Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία.

Ο Μακαριώτατος με πολλή χαρά υποδέχθηκε τους νέους, οι οποίοι ασπάστηκαν ευλαβικά τη δεξιά του και έλαβαν τις ευχές του για κάθε επιτυχία στην ζωή τους.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Μακαριωτάτου, τους  υποδέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο οποίος χαιρετίζοντας τη σημαντική αυτή προσπάθεια των αδελφών μας σλάβων ορθοδόξων, καλωσόρισε τα μέλη του διεθνούς αυτού φεστιβάλ και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των πνευματικών δεσμών όλων των ορθοδόξων, καθότι μόνο με την ενότητα μπορεί η Εκκλησία να πορεύεται απρόσκοπτα και να επιτελεί δυναμικά το έργο της, που δεν είναι άλλο από την καθημερινή μαρτυρία Ιησού Χριστού σε όλη την Οικουμένη.

Το διεθνές ορθόδοξο φεστιβάλ «ΑΔΕΛΦΙΑ» αποτελεί μοναδική νεανική δραστηριότητα, που συμβάλλει στην προσέγγιση των νέων από διάφορες χώρες. Διοργανώνεται από το 2005 σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, Λευκορωσίας και Ουκρανίας. Φέτος αποφασίστηκε όπως το 22ο χειμερινό φεστιβάλ διοργανωθεί στο νησί μας.

Στο τέλος της συνάντησης, παρατέθηκε κέρασμα σε όλους και ο Αρχιγραμματέας επέδωσε αναμνηστικά δώρα.

Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post