Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Εκκλησιά Κύπρου θα γίνει η γέφυρα για την εξομάλυνση του έκρυθμου Ουκρανικού ζητήματος

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Εκκλησιά Κύπρου θα γίνει η γέφυρα για την εξομάλυνση του έκρυθμου Ουκρανικού ζητήματος

 

Δύο διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις Ουκρανίας και Σουηδίας αντίστοιχα, είχε στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος.

Αρχικά, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου επισκέφθηκε ο εξ Ουκρανίας πρέσβης στην Κύπρο κ. Boris Homeniuk, με τον οποίο ο Μακαριώτατος εξέφρασε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Εκκλησία της Ουκρανίας, απευχόμενος τη δημιουργία ενός σχίσματος το οποίο θα πλήξει την ενότητα της καθόλου Ορθοδοξίας. Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Εκκλησία Κύπρου θα καταστεί η γέφυρα για την εξομάλυνση της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος δέχθηκε σε εθιμοτυπική συνάντηση την εκ Σουηδίας πρέσβειρα στην Κύπρο κ. Anna Olsson Vrang, με την οποία αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς για τις τελευταίες εξελίξεις. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η κ. Salpy Eskidjian Weiderud, Διευθύντρια του γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό.

Τόσο ο πρέσβης της Ουκρανίας όσο και η πρέσβειρα της Σουηδίας, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Κύπρου στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους και διαβεβαίωσαν με τη σειρά τους ότι θα μεταφέρουν στις χώρες τους τις θέσεις του Μακαριωτάτου, από τις οποίες δήλωσαν ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.  

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

resized_ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post