Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς (24 Νοεμβρίου 2018)

Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς (24 Νοεμβρίου 2018)

Μέσα σε κατανυκτική βυζαντινή ιεροπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς, μεταξύ των χωριών Αψιού και Μαθηκολώνη, της επαρχίας Λεμεσού.

Του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συμπροσευχομένου του Ποιμενάρχου της επαρχίας, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού, κ. Αθανασίου, συμπαραστατουμένων των κληρικών της Μητροπόλεως, Οικον. Ανδρέου Αναΐτη και Πρεσβ. Παντελεήμονος Πατσιατζή.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στην ιερά και σεβασμία Μονή της Παναγίας Αμιρούς, η οποία πανηγυρίζει στις 25 Νοεμβρίου αλλά και την Παρασκευή της Διακαινησίμου, δηλ. της Ζωοδόχου Πηγής. Επίσης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, με την άδεια και την ευλογία του οποίου ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Κυθραίας, από τη Λευκωσία στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιωτίσσης, όπου παρέμειναν μέχρι την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018. Η μεταφορά των ιερών λειψάνων πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των πνευματικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Ιερού Ναού. Ακολούθως, ο Πανιερώτατος κάλεσε τον Θεοφιλέστατο να απευθύνει λόγο παρηγορητικό προς το εκκλησίασμα.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο για τη θερμή φιλοξενία στη θεόσωστο επαρχία του, την οποία κλήθηκε να ποιμάνει. Ακολούθως, αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές της Αγίας Αικατερίνης, η οποία αναδείχθηκε ανδρεία μέσα στις προσκλήσεις και τις δοκιμασίες του κόσμου. Μαρτύρησε ομολογώντας τον Τριαδικό Θεό, αποδεικνύοντάς μας ότι τα αδύνατα παρά τοις άνθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν. Να προσευχόμαστε όπως με τις πρεσβείες των Αγίων, και εξαιρέτως της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου, να έχουμε δύναμη και αισιοδοξία και τίποτα να μην μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού.

Μετά το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρόντες.

 

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου  

Print Friendly, PDF & Email

Share this post