Κτίζουν βενζινάδικο πάνω από Χρυσοσπηλιώτισσα

Κτίζουν βενζινάδικο πάνω από Χρυσοσπηλιώτισσα

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους της Δευτεράς, και όχι μόνο, με αφορμή άδεια που δόθηκε σε εταιρεία για ανέγερση βενζινάδικου πάνω από το σπήλαιο και πιο συγκεκριμένα, απέναντι από τον σταυρό.

Η άδεια δόθηκε όπως αναφέρει ο ιερέας της Εκκλησίας της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας ο οποίος μίλησε στο SigmaLive και ήδη έχουν αρχίσει εργασίες.

Από τις εργασίες, ανέφερε ο πατήρ ήδη έχουν προκληθεί ζημιές στην εκκλησία, οι οποίες μάλιστα καταγράφηκαν και σε βίντεο.
Μιλώντας στο SigmaLive ο πατήρ ανέφερε ότι το πρατήριο θα είναι ακριβώς πάνω από το σπήλαιο και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή αφού το υπέδαφος αποτελείται από αμμοκονίαμα. Τον κώδωνα του κινδύνου εξάλλου έκρουσε και πανεπιστημιακός καθηγητής ο οποίος εκπόνισε μελέτη για το σπήλαιο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον πατέρα, ότι «χάνεται το σπήλαιο».

Από τις εργασίες που γίνονται με ντίκερ, προκαλούνται τεράστιες σεισμικές δονήσεις ανέφερε ο ιερέας. Τα τελευταία χρόνια δαπανήθηκαν για την αναστήλωση του σπηλαίου περίπου 9 εκατομμύρια όπως σημείωσε ο ιερέας της εκκλησίας, με την συνδρομή τόσο του Ιδρύματος Λεβέντη όσο και της Κυβέρνησης.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ζήτησε συνάντηση με τον ιερέα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης ενώ αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία από τους κατοίκους της περιοχής.  

Πηγή: www.sigmalive.com

Print Friendly, PDF & Email

Share this post