Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 21 Ιουλίου 2019

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 21 Ιουλίου 2019

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας (17-07-2019)

Το εσπέρας της Τρίτης, 16 Ιουλίου 2019, στις 7:00μ.μ, θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Aγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας.

Την επομένη, Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Στον ναό έχουν μεταφερθεί από την Ιερά Μητρόπολη ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του Ιατρού και των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Μαρίνας και Προκοπίου, προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών.

 

Εορτή Αγίας Μαρίνας (17-07-2019)

Το εσπέρας της Τρίτης, 16 Ιουλίου 2019, στις 7:30μ.μ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Παραλίμνι.

Την επομένη, Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 6:30-8:30π.μ θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι. Το απόγευμα, στις 7:00μ.μ θα τελεστεί η παράκληση.

 

Εορτή Αγίας Μαρίνας στη νεκρή ζώνη (17-07-2019)

Το εσπέρας της Τρίτης, 16 Ιουλίου 2019, στις 7:00μ.μ, θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στη Δερύνεια που βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης. 

Την επομένη, Τετάρτη, 17 Ιουλίου  2019, 6:30-9:00π.μ θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται για προσκύνημα μέχρι και τις 11:30π.μ. Καλούμε όσους θα μεταβούν στο φετινό εκκλησιασμό-προσκύνημα για να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα, να ακολουθούν τις οδηγίες και υποδείξεις των Ηνωμένων Εθνών.

 

Εορτή Προφήτη Ηλία (20-07-2019)

Το εσπέρας της Παρασκευής, 19 Ιουλίου 2019, στις 7:30μ.μ, ο Πανιερώτατος, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά. Θα ακολουθήσει ιερά Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία μέχρι τις 12:30π.μ.

Το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019, 6:30-8:30π.μ θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα τελεστούν τα μνημόσυνα για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής. Το απόγευμα, στις 5:30μ.μ θα τελεστεί η παράκληση.

 

Λειτουργίες – Κηρύγματα 21 Ιουλίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιουλίου 2019,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και θα προστεί του μνημοσύνου των πεσόντων κατά την διάρκεια του Πραξικοπήματος και των Παραλιμνιτών ηρώων της τουρκικής εισβολής του 1974.

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν ή και κηρύξουν ως εξής: Πρωτ. Αντώνιος Ιωάννου στον Ιερό Ναό  Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, Πρωτ. Γεώργιος Χατζηαδάμου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, Πρωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συνοικισμού Βρυσούλλων, Οικ. Χρίστος Γιώργαλλος στον Ιερό Ναό Παναγίας Τραχιάς Άχνας, Οικον. Φίλιππος Φιλίππου στον Ιερό Ναό Aγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας, Οικον. Ιωάννης Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Συνοικισμού Αβίων στο Αυγόρου, Πρωθ. Αλεξέι Αυσίεβιτς στο εξωκλήσιο του Αγίου Νικολάου στο Παραλίμνι (Ρωσσόφωνη Ενορία), Πρεσβ. Ανδρέας Θεμιστοκλέους στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους, Πρεσβ. Ανδρέας Ηλία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, Πρεσβ. Χρίστος Κούλενδρος στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, Πρεσβ. Ανδρέας Κυριάκου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας, Πρεσβ. Κωνσταντίνος Αθανασίου στην Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα παρά τω χωρίω Αυγόρου, Πρεσβ. Ανδρέας Χρίστου στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας, Πρεσβ. Ειρηναίος Κυριάκου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας, Πρεσβ. Πολύβιος Λαμπρινίδης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, Πρεσβ. Ανδρέας Παπαμιχαήλ στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου και Πρεσβ. Κωνσταντίνος Γερμανού στο εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post