Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, εορτή του Οσίου Ησαΐου του κτήτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Φέτος, τα ονομαστήρια του Πανιερωτάτου θα πραγματοποιηθούν μέσα στα πλαίσια των Εκδηλώσεων της συμπλήρωσης 30 χρόνων από τα εγκαίνια του περικαλλούς ναού της Παναγίας της Οδηγήτριας Παλαιομετόχου. Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 6:30 μ.μ., θα γίνει η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου, το οποίο θα μεταφέρει από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.  Η υποδοχή, θα γίνει από τον Μητροπολίτη Ταμασού, τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και το λαό στη συμβολή των οδών Μακαρίου Γ΄ και Γρίβα Διγενή στο Παλαιομέτοχο και στη συνέχεια, εν πομπή, θα μεταφερθεί στον ιερό ναό Παναγίας της Οδηγήτριας, όπου και θα παραμένει για προσκύνημα μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει κατά την  Ακολουθία του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής του Οσίου Ησαΐου.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, το πρωί στον ίδιο ιερό ναό, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Μητροπολίτου μας και συλλειτουργούντων άλλων Αρχιερέων.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης μας, θα δεχθεί τις ευχές, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως στο Επισκοπειό, μόνο την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα από τις 5:00 μ.μ. μέχρι τις 7:30 μ.μ. και επιθυμεί, όπως μη προσφερθούν προς τον ίδιο δώρα για τα ονομαστήριά του. Παρ’ όλ’ αυτά, όσοι θα επιθυμούσαν, μπορούν να δώσουν εισφορά για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,
2 Σεπτεμβρίου 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post