Ιερἀ Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 5-8 Σεπτεμβρίου 2019

Ιερἀ Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 5-8 Σεπτεμβρίου 2019

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους

Το εσπέρας της Πέμπτης, 5 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6:30μ.μ θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους. Την επομένη, Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, 6:30-9:00π.μ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Πανήγυρις εξωκλησίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι

Την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι  του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που βρίσκετε δίπλα από το Γ´ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου. Την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6:30μ.μ θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την Παρασκευή πρωί 6 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6.30 – 8.30 π.μ ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Τόσο ο Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία θα τελεστούν μόνον στο παρεκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Πανήγυρη της Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων

Το εσπέρας του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6:00μ.μ, θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στη Λινόπετρα στη Λεμεσό με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η εορτή αυτή αποτελούσε την πανήγυρη της Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων αλλά και της Ιεράς Μονής Παναγίας Αυγασίδος της κοινότητας Μηλιάς Αμμοχώστου.  Της εσπερινής ακολουθίας θα προστεί ο πανοσιολογιώτατος πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς.

 

Στο τέλος, θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πάντων των αδικοχαμένων θυμάτων της εισβολής και θ’ αναπευθεί δέηση υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων.

 

Πανήγυρις Ιερού Ναού Παναγίας Αγίας Νάπας

Το εσπέρας του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6:30μ.μ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναο Παναγίας Αγίας Νάπας. Την επομένη, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, 6:30-9:30π.μ ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

Την ερχόμενη Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν ή και κηρύξουν ως εξής: Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς στο εξωκλήσι του Αποστόλου Ανδρέα στην περιοχή Νησιά στον Πρωταρά, Πρωτ. Αντώνιος Ιωάννου στο πανηγυρίζον εξωκλήσι της Παναγίας Χορδακιώτισσας στη Σωτήρα, Πρωτ. Γεώργιος Χατζηαδάμου στον Ιερό Ναό  Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, Πρωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συνοικισμού Βρυσούλλων, Οικ. Χρίστος Γιώργαλλος στον Ιερό Ναό Παναγίας Τραχιάς Άχνας, Οικον. Φίλιππος Φιλίππου στον Ιερό Ναό Aγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας, Οικον. Ιωάννης Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Συνοικισμού Αβίων στο Αυγόρου, Πρωθ. Αλεξέι Αυσίεβιτς στο εξωκλήσιο του Αγίου Νικολάου στο Παραλίμνι (Ρωσσόφωνη Ενορία), Πρεσβ. Ανδρέας Θεμιστοκλέους στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους, Πρεσβ. Χριστόδουλος Παπαϊωάννου στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, Πρεσβ. Ανδρέας Ηλία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, Πρεσβ. Ανδρέας Κυριάκου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας, Πρεσβ. Κωνσταντίνος Αθανασίου στην Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα παρά την κοινότητα Αυγόρου, Πρεσβ. Ειρηναίος Κυριάκου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας, Πρεσβ. Πολύβιος Λαμπρινίδης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, Πρεσβ. Ανδρέας Παπαμιχαήλ στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου και Πρεσβ. Κωνσταντίνος Γερμανού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post