Εορτή Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου

Εορτή Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου

Την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015, το εσπέρας τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και συμπαραστατούμενου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο.

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, επ’ ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας (ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου), οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος, Κιτίου κ. Χρυσόστομος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Αμαθούντος κ. Νικόλαος και ο Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο πανίερο γεγονός που εορτάζει η πατρίδα μας και η τοπική μας Αποστολική Εκκλησία και στη συνέχεια παρουσίασε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, ο οποίος εκπροσωπούσε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε ότι ο Σεβασμιώτατος κατάγεται από την Κρήτη και είναι καθηγητής Πανεπιστημίου.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου μετέφερε προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τους Συνοδικούς Αρχιερείς και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της αγιοτόκου και μαρτυρικής Εκκλησίας της Κύπρου, τον εόρτιο χαιρετισμό της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και της Σεπτής Κορυφής της Ορθοδοξίας της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ . Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία της εορτής ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της νήσου μας, Αποστόλου Βαρνάβα.

Τέλος, ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου για την παρουσία του στη Θρονική εορτή και τον κάλεσε να μεταφέρει τις ευγνώμονες ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου καθώς επίσης και τις εγκάρδιες και ολόθυμες ευχές για την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Παναγιωτάτου την εύσημο αυτή ημέρα.

Βίντεο: Παρακολουθήστε τις ομιλίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, πατώντας το εικονίδιο.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post