Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (6 Οκτωβρίου 2019)

Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (6 Οκτωβρίου 2019)

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι, οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν προεορτίως τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας.

Τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων ομοζύγων προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στον ι.ν. Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε Δέηση ενώπιον των εικόνων της Παναγίας Ελεούσης Τρυπημένης και των Αγίων Ανδρονίνου και Αθανασίας. 

Επίσης, τελέστηκαν Αρτοκλασία και Μνημόσυνα πάντων των κληρικών, διδασκάλων, κοινοταρχών, επιτρόπων, ιεροψαλτών, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της Τρυπημένης.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πληθώρα Αγίων της νήσου μας και στο καθήκον όλων μας να τους γνωρίζουμε και να τιμούμε τη μνήμη τους. Υπενθύμισε στο εκκλησίασμα το βιβλίο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ «Κύπρος η Αγία νήσος», στο οποίο παρουσιάζονται οι Άγιοι της Κύπρου. Επίσης, μίλησε για τη σημασία της συμμετοχής των πιστών στα άχραντα Μυστήρια της Εκκλησίας, επειδή για τον χριστιανό ο ιερός ναός δεν είναι απλώς τόπος προσευχής αλλά είναι τόπος μετάλειψης του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Επίσκοπος Μεσαορίας μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Επίσης, προσέφερε στον κ. Γεώργιο Γεωργίου, βουλευτή Αμμοχώστου, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης, εικόνα των πέντε ιεραρχών της Κυθρέας, Δημητριανό (6 Νοεμβρίου), Πάππο (24 Οκτωβρίου), Αθανάσιο (24 Μαΐου), Φωτεινό (2 Αυγούστου) και Σπυρίδωνα (19 Σεπτεμβρίου).

Μετά το τέλος της ιερής Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε συνεστίαση των χωριανών στο Κέντρο «Ποσειδώνιο».

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

***********************************************************************

Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρυπημένης και το Προσφυγικό Σωματείο «Ελεύθερη Τρυπημένη», θα τελέσουν, προεόρτιο Εσπερινό και  Παράκληση την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, στις 11:30 το πρωί, στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος, στην Κοφίνου.

Της ακολουθίας θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του ζεύγους των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας στις 9 Οκτωβρίου. Στην Τρυπημένη υπάρχει, εκτός από την Παναγία την Ελεούσα, ο ναός των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας πλησίον του σχολείου και ναός του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χύτρων στο δρόμο για τον Πενταδάκτυλο και τον Αντιφωνητή.

Προσκαλούνται οι εκτοπισμένοι της κοινότητας Τρυπημένης να παραστούν. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα για την εορτή και κόλλυβα για τα μνημόσυνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

Ο Κοινοτάρχης και Εκκλησιαστικός Επίτροπος, κ. Μιλτιάδης Ομήρου, τηλέφωνο: 99630865.

Η Εκκλησιαστική Επίτροπος, κ. Χρυστάλλα Σκουτάρη, τηλ 99742982

Θα ακολουθήσει συνεστίαση των χωριανών σε οικογενειακό εστιατόριο.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post