Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση αντιγράφου του ιερού και θαυματουργού Εικονίσματος της Παναγίας της Βηματάρισσας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση αντιγράφου του ιερού και θαυματουργού Εικονίσματος της Παναγίας της Βηματάρισσας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει, ότι θα μεταφερθεί στην Ιερά Μητρόπολη, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Αντίγραφο του ιερού και θαυματουργού Εικονίσματος της Παναγίας της Βηματάρισσας, το οποίο φυλάσσεται στο Καθολικό της εν λόγω Ιεράς Μονής.

Το ιερό Εικόνισμα θα μεταφέρει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και θα εκτίθεται μόνιμα στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Η επίσημη Υποδοχή θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:00 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό, όπου στη συνέχεια θα μιλήσει σχετικά με το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Γέροντας Εφραίμ. Στις 8.30 θα αρχίσει Αγρυπνία, η οποία θα ολοκληρωθεί γύρω στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, με την ευκαιρία της έλευσης του Αντιγράφου της  Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας, διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, και ώρα 7.30 το βράδυ, στον περίβολο της  Μητροπόλεως στο Επισκοπειό, Μεγάλη Συναυλία, όπου θα  παρουσιαστεί το Ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους «ΠΑΝΑΓΙΑ: Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ».

Στο Ορατόριο θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι τραγουδιστές Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Ηρώ Σαΐα, Λυδία Σέρβου και Κώστας Χατζηχριστοδούλου και με τη συμμετοχή 200 ατόμων επί σκηνής.

Η είσοδος είναι 10 ευρώ και τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

 

 

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,
27 Σεπτεμβρίου 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post