Απεβίωσε ο Στρατηγός Ε.Α., Εκκλησιαστικός Επίτροπος και συγγραφέας Στυλιανός Πετάσης

Απεβίωσε ο Στρατηγός Ε.Α., Εκκλησιαστικός Επίτροπος και συγγραφέας Στυλιανός Πετάσης

Απεβίωσε σήμερα, 28 Οκτωβρίου 2019, ο Ταξίαρχος Εν Αποστρατεία Στυλιανός Πετάσης, αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Τομεάρχης της περιοχής Κυθρέας, Εκκλησιαστικός Επίτροπος του Ιερού Ναού Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Κυθρέας και συγγραφέας.

Ο Στυλιανός Πετάσης γεννήθηκε το 1935 στην Κυθρέα. Μετά τον αγώνα της ΕΟΚΑ κατατάχθηκε στο νεοϊδρυθέντα Κυπριακό Στρατό, όπου πέρασε από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και αφυπηρέτησε με το βαθμό του Ταξίαρχου.

Παράλληλα με τη στρατιωτική του δράση, συμμετείχε στα κοινά και αφήνει πίσω του ένα σημαντικό συγγραφικό έργο. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία εθνικού, ιστορικού, λαογραφικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου.  Επίσης. εξέδωσε αρκετές ποιητικές συλλογές.

Κείμενα και ποιήματά του δημοσιεύθηκαν στον κυπριακό έντυπο τύπο, σε αρκετά περιοδικά και μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο μεγάλος του πόθος ήταν η επιστροφή στη γενέτειρά του, κατεχόμενη κωμόπολη της Κυθρέας. 

Η κηδεία του Ταξίαρχου Ε.Α. Στυλιανού Πετάση θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μακεδονιτίσσης την Τετάρτη 30 Οκτωβρίυ 2019, ώρα 2.00μμ.

Της Εξοδίου Ακολουθίας θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, συμπαραστατούμενος από τους Επισκόπους Χύτρων κ. Λεόντιο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

ΚΥΠΕ 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post