2ο Προσκύνημα στον Στρογγυλό Μεσαορίας. Εκκλησιασμός στον Ναό της Αγίας Παρασκευής, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

2ο Προσκύνημα στον Στρογγυλό Μεσαορίας. Εκκλησιασμός στον Ναό της Αγίας Παρασκευής, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Με σεμνότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο 2ος εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της κατεχόμενης κοινότητας Στρογγυλού και των περιχώρων την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση, 29 Δεκεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Στρογγυλό Αμμοχώστου Μεσαορίας.

Τελέστηκε Αγιασμός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τον Οικον. Ανδρέα Ζορπά και τον Διάκονο Ανδρεά Ματέι. Στο αναλόγιο των ιεροψαλτών συμμετείχαν οι Πάμπος Παπαγεωργίου, Ανδρέας Χριστοδούλου, Ιάκωβος Ιακώβου και Κυριάκος Κυριάκου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ερμήνευσε το Δοξαστικό των Αίνων και αναφέρθηκε στη σημασία της μεγάλης εορτής της και το Μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. «Αἷμα καὶ πῦρ, καὶ ἀτμίδα Καπνοῦ, τέρατα γῆς, ἃ προεῖδεν Ἰωήλ, αἷμα τὴν Σάρκωσιν· πῦρ τὴν Θεότητα· ἀτμίδα δὲ καπνοῦ, τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ ἐπελθὸν τῇ Παρθένῳ, καὶ κόσμον εὐωδιάσαν. Μέγα τὸ μυστήριον, τῆς σῆς ἐνανθρωπήσεως, Κύριε δόξα σοι».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε όπως οι επόμενες γενεές να είναι καλύτερες από τις δικές μας και να αξιωθούν ζήσουν την ελευθερία και τη δικαιοσύνη στον ευλογημένο τόπο μας.

Τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας πάντων των κατοίκων της κοινότητας, Αρτοκλασία και Μνημόσυνα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση πέριξ του Ιερού Ναού.

Οι πιστοί έτρεξαν από όλα τα μέρη της ελεύθερης Κύπρου, με τα πρόσφορα και τα κόλλυβά τους. Όλοι ήθελαν να μάθουν για τη συντήρηση του Ναού και τρόπους που θα μπορούσαν και οι ίδιοι να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση πάντα με αγάπη και πολλή προσευχή στη χάρη των Αγίων γυναικών μαρτύρων Παρασκευής και Μαρίνης που είναι οι προστάτιδες της μικρής κοινότητας του Στρογγυλού στον κάμπο της Μεσαορίας. Ακόμη, επικαλούνται τις μητρικές πρεσβείες στο νεογέννητο Ιησού Χριστό, στη μητέρα Του Θεοτόκο Μαρία, στο όνομά της υπήρχε παλαιά ναός στην κοινότητα.

Ένα σημαντικό σημείο και αυτού του Εκκλησιασμού ήταν η συμμετοχή της νέας γενεάς. Ήρθαν τα παιδιά και τα εγγόνια των παλαιοτέρων, οι οποίοι διαπρέπουν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί τον κοινοτάρχη κ. Σταύρο Σταύρου και τα μέλη του κοινοτικού Συμβουλίου, καθώς και όλους τους χωριανούς για τη συμμετοχή, τις εισφορές και τη συμπαράσταση στην οργάνωση του Εκκλησιασμού.

 

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Στρογγυλού Αμμοχώστου Μεσαορίας

*********************************************

Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Στρογγυλού προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς στο Προσκύνημα-Εκκλησιασμό στην Αγία Παρασκευή, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 29 Δεκεμβρίου 2019. Ώρα έναρξης: 07.00 π.μ.

Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Επίσης, θα γίνει δέησης, εορτές και μνημόσυνα κληρικών και λαϊκών.

Μπορούν όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν άρτους και κόλλυβα ή και διάφορα κεράσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής:

Ανδρέας Χατζηγεωργίου 99417304
Γιώργος Φιλοθέου 99403316
Αριστοτέλης Δημητρίου 99222144
Γεώργιος Κυριάκου 99541944
Λεύκος Δημοσθένους
Και με τον Κοινοτάρχη Στρογγυλού, κ. Σταύρο Σταύρου 99433652

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Στρογγυλού.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post