Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Κασσιανού στην παλαιά Λευκωσία (28 -29 Φεβρουαρίου 2020)

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Κασσιανού στην παλαιά Λευκωσία (28 -29 Φεβρουαρίου 2020)

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Κασσιανού ανακοινώνουν ότι στις 29 Φεβρουαρίου 2020, που η Εκκλησία μας εορτάζει τον Όσιο και Θεοφόρο Κασσιανό τον Ρωμαίο, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός Αγίου Κασσιανού της ημικατεχόμενης ενορίας στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Με την ευκαιρία της πανηγύρεως, θα μεταφερθούν για προσκύνηση από τους πιστούς τεμάχια των ιερών Λειψάνων του Οσίου Κασσιανού του Ρωμαίου και του Οσίου Αββακούμ Καλαμιθάσης, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου.

Τα ιερά Λείψανα θα μεταφέρει ο Πανοσιολογιώτατος Έφορος της Μονής, Αρχιμ. Αγαθόνικος, με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου.

Η υποδοχή των ιερών Λειψάνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στις 4:45μμ από την οδό Μίνωος στη Χρυσαλινιώτισσα.

Ακολούθως, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει και κηρύξει η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Το εσπέρα του Σαββάτου θα τελεστεί ο Εσπερινός και την Κυριακή το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Τα ιερά Λείψανα θα παραμείνουν για προσκύνηση μέχρι το πρωί της Κυριακής 1η  Μαρτίου, μέχρι το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Προσκαλούνται οι πιστοί να μετάσχουν της Πανηγύρεως. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, κ. Στυλιανό Παπαντωνίου (τηλέφωνο:99444426).

 

 Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Κασσιανού Λευκωσίας.

Ιερός Ναός Αγίου Κασσιανού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post