Μητροπολίτης Πάφου: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

Μητροπολίτης Πάφου: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

Δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός με τη Θεία Κοινωνία, επισημαίνει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, τονίζοντας ότι η Εκκλησία συμμερίζεται τις ανησυχίες, ωστόσο δεν θα συμβάλει στη δημιουργία πανικού. 

“Εκείνο που μας ρωτούν είναι κατά πόσο η θεία κοινωνία μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο, σώμα και αίμα του Χριστού, τόσα χρόνια και πέρασαν πολλές ασθένειες και λοιμώδη νοσήματα δεν καταγγέλθηκε ποτέ κάποια μετάδοση με τη Θεία Κοινωνία. Αν ρωτήσει κανείς πως το διαπιστώσαμε σας λέω ότι και οι ιερείς που υπηρετούσαν σε νοσοκομεία λοιμώδων νόσων, σε λεπροκομεία και αλλού και μπορούν να κοινωνούν τους ανθρώπους και ότι μείνει από τη Θεία Κοινωνία να την καταλύσουν οι ίδιοι δεν έχει παρατηρηθεί καμιά φορά τέτοια μετάδοση”. 

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή ALPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, o Μητροπολίτης Μόρφου είπε ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία είναι εθελοντική και πρόσθεσε ότι η λειτουργία των Εκκλησιών θα συνεχίσει κανονικά.   

“Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός αλλά από τη στιγμή που μαζεύεται κόσμος σε ένα χώρο υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταδοθεί” λέει ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Λεόντιος Κωστρίκκης καλώντας τις εκκλησιαστικές αρχές να συνεισφέρουν σε αυτή την αντίληψη. Όσον αφορά στην τοποθέτηση του Μητροπολίτη Πάφου ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία ο κ. Κωστρίκκης είπε, 

“Που το ξέρει αυτό το πράγμα; Η ταπεινή μου θέση είναι αν οι πιστοί να μεταλάβουν για ένα μήνα, ας το κάνουν. Ελπίζω να διατηρήσουν την πίστη τους μεν αλλά να καταλάβουν ότι υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί. Σαν ιολόγος, έχω λόγους να πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μετάδοση, αν όχι από τη Θεία Κοινωνία, από το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας”. 

Οι ιερείς έχουν λάβει οδηγίες, απαντά ο Μητροπολίτης Πάφου.

“Είναι αδιανόητο να πούμε ότι το σώμα και το αίμα του Χριστού μεταδίδει ασθένειες. Όσοι αμφισβητούν και δεν έχουν αυτή τη πίστη ας μην προσέλθουν στη Θεία Κοινωνία. Δεν μπορεί η εκκλησία να έρθει να αυτοκαταργήσει τον εαυτό της”.

Πηγή: alphanews.live

Print Friendly, PDF & Email

Share this post