Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως στη Λευκωσία (10 Μαΐου 2020)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως στη Λευκωσία (10 Μαΐου 2020)

Την Κυριακή του Παραλύτου, 10 Μαΐου 2020, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως. Τον Επίσκοπο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Σάββας, ο Οικονόμος π. Ματθαίος Παπαηλία και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του τόνισε ότι ο αληθινός χριστιανός ακόμη και μέσα από πανδημίες, ασθένειες, δοκιμασίες και δυστυχίες αξιοποιεί τα πάντα ούτως ώστε να βιώσει τον Χριστό εν τω κρυπτώ. Έτσι λοιπόν, αυτές τις μέρες δοκιμασίας ο χριστιανός υπακούει στις οδηγίες και Πρωτόκολλα υγιεινής του Κράτους μας όχι μόνο για την προσωπική του υγεία, αλλά και για την υγεία της οικογένειάς του και ολόκληρης της κοινότητας μέσα στην οποία ζει.

Ο χριστιανός, επισήμανε ο Επίσκοπος Μεσαορίας, εμβαθύνοντας στον «κεκρυμμένο θησαυρό» (Ιερός Χρυσόστομος) της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, συνειδητοποιεί το τι συνέβαινε στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά, όπου ένας παράλυτος -μεταξύ πολλών άλλων ασθενούντων- περίμενε 38 χρόνια ποθώντας να θεραπευτεί. Οι πιστοί γνωρίζουν από την μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία, π.χ. τι συνέβαινε στην εποχή των διωγμών, των κατακομβών και των επιδρομών ή ακόμη στη σύγχρονη ιστορία και τη γεμάτη δοκιμασίες εποχή μας, αντιλαμβάνονται και συνειδητοποιούν ότι όλα σε αυτόν τον κόσμο μετακινούνται και μεταβάλλονται. Το μόνο σταθερό είναι ο Χριστός, η Σοφία του Θεού, ο Αναστημένος Κύριός μας.

Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, υπογράμμισε ο Μεσαορίας Γρηγόριος, είναι ευκαιρίες να διακρίνουμε το δόγμα πίστεως από τα δευτερεύοντα των ποικίλων εξωτερικών παραδόσεων και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούμε ακόμη περισσότερο στον συνάνθρωπό μας. Ιδιαίτερα, με αγάπη και διάκριση, να συμπαρασταθούμε στον πονεμένο, τον ολιγόψυχο, τον άνεργο, το νέο που βλέπει να όνειρά του να περιορίζονται ένεκα της πανδημίας.

Όποιες κι αν είναι οι εξωτερικές καταστάσεις ο χριστιανός πρέπει πάντα να έχει θάρρος. Αυτό το θάρρος το αντλεί από τον Εσταυρωμένο και Αναστημένο Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος παραμένει σταθερός ως τέλειος Θεός και άνθρωπος δίπλα μας, μαζί μας, μέσα μας.

Ο Θεοφιλέστατος παρότρυνε τους παρόντες πιστούς να προσευχόμαστε να φύγει μακριά αυτός ο ιός και να απαλλαγούν οι άνθρωποι από τον κάθε ιό που τους ταλανίζει. Τέλος, μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη Θεία Κοινωνία οι πιστοί, τηρώντας τις σωστές αποστάσεις καθοδηγούμενοι από τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους του ναού, προσήλθαν να κοινωνήσουν.

Στο τέλος της Λειτουργίας τελέστηκαν τα ιερά Μνημόσυνα.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post