Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε αντιπροσωπεία, εκ του προσωπικού, του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε αντιπροσωπεία, εκ του προσωπικού, του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει κάποιο μεσημέρι τους υπαλλήλους του ΡΙΚ, που εργάστηκαν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα μεταδίδοντας ζωντανά τις ακολουθίες από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην Κύπρο και αν την υφήλιο, όπου φθάνει δορυφορικά το ΡΙΚ.

Λόγω του προγράμματος εργασίας των υπαλλήλων, δεν ήταν εφικτό να ανταποκριθούν όλοι στην πρόσκληση του Μακαριωτάτου. Έτσι, κάποιοι από την ομάδα (26 συνολικά υπάλληλοι) απουσίαζαν από τη συνάντηση, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, το μεσημέρι. 

Πρώτος έφθασε στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, ο αναπληρωτής Διευθυντής κ. Γρηγόρης Μαλιώτης, μαζί του έφθασαν και οι άνθρωποι της σκηνοθεσίας των μεταδόσεων, με επικεφαλής τη διευθύντρια κα Παντελίτσα Λαμπρινού. Ακολούθησε ο κ. Κώστας Νικολαΐδης, διευθυντής Ραδιοφωνίας και κατόπιν όσοι υπάλληλοι ήταν εφικτό να παραστούν. 

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε την αντιπροσωπεία, εκ του προσωπικού, του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, με πολλή εγκαρδιότητα και πατρική αγάπη. Ήρθαν όλοι τους απλά και χωρίς τα μηχανήματα ή τις κινηματογραφικές μηχανές.

Αρχικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο και κατόπιν στην απλή, φιλική τραπεζαρία στο χώρο του διαμερίσματος του Αρχιεπισκόπου, όπου ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα στους προσκεκλημένους του.

Όλοι χάρηκαν την απλότητα και την ανθρώπινη συναναστροφή με τον Μακαριώτατο και ταυτόχρονα έλαβαν απλόχερα την ευλογία του Θεού.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για το έργο που επιτελούν, καθώς και όλους τους συναδέλφους τους. Είναι κατανοητό ότι το έργο τους επιτελείται κατεξοχήν πίσω από τις κάμερες. Άρα, δεν είναι πάντοτε ορατοί στους τηλεθεατές.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, προσέφερε σε όλους δώρα-ευλογίες. Δώρα προσέφερε και προς εκείνους που δεν μπόρεσαν να παραστούν. Βέβαια, ο ίδιος επιθυμεί να επαναληφθεί το σημερινό γεγονός, για να μπορέσουν κι εκείνοι να ανέβουν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και να τύχουν της φιλοξενίας της Εκκλησίας.

Ευχήθηκε σε όλους και τούς οικείους του υγεία και κάθε καλό παρά Θεώ.

Όλοι, με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Μαλιώτη, ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την πρόσκληση, καθώς και για το έργο και την προσφορά της Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά στην πατρίδα μας.

 

Ανδρέας Κοσιάρης
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post