Οι εκτοπισμένοι των κοινοτήτων Αγγαστίνας και Στρογγυλού προεόρτασαν στην προσφυγιά τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής (24 Ιουλίου 2021)

Οι εκτοπισμένοι των κοινοτήτων Αγγαστίνας και Στρογγυλού προεόρτασαν στην προσφυγιά τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής (24 Ιουλίου 2021)

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος το Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021, το εσπέρας, χοροστάτησε και κήρυξε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου οι εκτοπισμένοι της Αγγαστίνας και του Στρογγυλού προεόρτασαν στην προσφυγιά την  Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή.

Στην ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Παρασκευής, η οποία με το μαρτύριο του αίματος χάριν του εσταυρωμένου και αναστημένου Ιησού Χριστού, υπερέβη τα ανθρώπινα και κατέκτησε χάριτι Θεού την παρρησία στο θρόνο του Χριστού και έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πιστούς.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, τους Κοινοτάρχες, τα Κοινοτικά Συμβούλια, τα Σωματεία, τα Οργανωμένα Σύνολα και τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγγαστίνας και Στρογγυλού για την καλή συνεργασία που υπάρχει για την ανασύσταση των εορτών μας στην προσφυγιά και τη διατήρηση της μνήμης και της νοσταλγίας της πατρικής γης με αγάπη και ενότητα. Επίσης, ευχαρίστησε τον εξ Αγγαστίνας Δήμαρχο Αγλαντζιάς κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου, για το ζωηρό του ενδιαφέρον προς όλους τους εκτοπισμένους που διαμένουν στα όρια του Δήμου Αγλαντζιάς. Εκ μέρους όλων, η κοινοτάρχης Αγγαστίνας κ. Αναστασία Γερολέμου του προσέφερε ως ευλογία το εικόνισμα της Αγίας Παρασκευής.

Ο Θεοφιλέστατος δεν παρέλειψε να τονίσει σε όλους το χρέος και την ευθύνη να διατηρούν και να μεταδίδουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους την αγάπη και τη νοσταλγία των πατρικών μας εστιών και ιερών τόπων, έτσι ώστε ο τόπος μας και οι νέες γενιές να γνωρίσουν καλύτερες μέρες.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τελέστηκε δέηση υπέρ των εορταζόντων και των απανταχού εκτοπισμένων και αγνοουμένων των κοινοτήτων Αγγαστίνας και Στρογγυλού και ακολούθως, αρτοκλασία. Έπειτα τελέστηκαν τα  Μνημόσυνα πάντων των προαπελθόντων κληρικών και λαϊκών των δύο κοινοτήτων.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του ιερού εικονίσματος της Αγίας Παρασκευής πέριξ του ναού, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, και όλοι οι πιστοί πέρασαν κάτω από την εικόνα αιτούμενοι τις πρεσβείες της Αγίας.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέστηκαν τα εγκαίνια του πάρκου Πεσόντων και Αγνοουμένων Αγγαστίνας.

Ακολούθησε κέρασμα και ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ των χωριανών της κοινότητας και άλλων φίλων από το Στρογγυλό και ευρύτερα τη Μεσαορίας.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας


Οι εκτοπισμένοι της Αγγαστίνας και του Στρογγυλού συνεορτάζουν την Αγία Παρασκευή (Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίας Παρασκευής των κοινοτήτων της Αγγαστίνας και του Στρογγυλού, τα Κοινοτικά Συμβούλια και όλα τα οργανωμένα σύνολα των δύο κατεχομένων Κοινοτήτων θα προεορτάσουν από κοινού τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής και προσκαλούν τους πιστούς στον εσπερινό, το Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021, στις 18.30 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Του εσπερινού θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Θα τελεστούν εορτές και μνημόσυνα. Καλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς:

Κοινότητα Αγγαστίνας

Κοινοτάρχης και Εκκλησιαστική Επίτροπος Αναστασία Γερολαίμου: 99565445

 

Κοινότητα Στρογγυλού

Εκκλησιαστικός Επίτροπος Ανδρέας Χατζηγεωργίου: 99417304

 

Ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία και τη συμπαράσταση στο επιτελούμενο έργο.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για τις εκκλησιαστικές επιτροπές Αγίας Παρασκευής Αγγαστίνας και Αγίας Παρασκευής Στρογγυλού.  

Print Friendly, PDF & Email

Share this post