Οι εκτοπισμένοι του προαστίου της Ομορφίτας, του Δήμου Λευκωσίας, εορτάζουν τον Άγιο Δημητριανό επίσκοπο Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2021)

Οι εκτοπισμένοι του προαστίου της Ομορφίτας, του Δήμου Λευκωσίας, εορτάζουν τον Άγιο Δημητριανό επίσκοπο Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2021)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας, ο Δήμος Λευκωσίας, η Κοινοτάρχης Ομορφίτας και το Σωματείο «Ομορφίτα», καλούν τους Ομορφιτιανούς στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας).

Tην Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021, στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός στον περίβολο του οικήματος του Σωματείου «Ομορφίτα»,  όπου υπάρχει Προσκυνητάρι του Αγίου Δημητριανού, στην ελάχιστη ελεύθερη περιοχή του προαστίου Ομορφίτας. 

Στον Εσπερινό θα χοροστατήσει και κηρύξει ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συμπαρατατούμενος από τον Οικονόμο π. Κυπριανό Παναγιώτου, ο οποίος κατάγεται από την Ομορφίτα. 

Οι πιστοί μπορούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα της εορτής και για μνημόσυνα. Για περισσότερες πληροφορίες: κα Χρυστάλλα Αντωνιάδου, Γραμματέας του Σωματείου, τηλ. 99444972. 

Την επομένη, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλλουριώτισσα, όπου φυλάσσονται τεμάχια του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητριανού, από την ενορία Παναγίας Χαρδακιωτίσσης της Κυθρέας.

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας:

Οικ. Κυπριανός Παναγιώτου 

Δημ Ταλιαδώρου 

Μιχάλης Αρχοντίδης 

Γιώργος Χατζησάββας

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post