Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 9-13 Ιουνίου 2022

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 9-13 Ιουνίου 2022

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας (εκ μεταθέσεως 10-06-2022)

Την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 7:00μ.μ., θα τελεστεί ο εόρτιος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας με την ευκαιρία της εορτής του ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα Μετά το πέρας του Εσπερινού στο προαύλιο του ναού θα υπάρχει φιλανθρωπική αγορά (για ενίσχυση του έργου της ενορίας. 

Την επομένη, Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, 6:30-9:00π.μ, θα τελεστεί ο Όρθρος και πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο. 

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθούν για προσκύνηση τεμάχιο ιερών λειψάνων του Αποστόλου Βαρνάβα και του Οσίου Βαρνάβα του εν Βάση.

 

Την ερχόμενη Κυριακή, της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Πνεύματος και θα αναγνώσει τις ευχές της Γονυκλισίας.

 

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου 2022, ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος στο Παραλίμνι. Ακολούθως τηρώντας παλαιό έθιμο της Αμμοχώστου, θα τελέσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο παρακείμενο αλιευτικό καταφύγιο.

Θεία Λειτουργία και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, θα τελεστεί επίσης και στα παραθαλάσσια εξωκλήσια Αγίας Θέκλας που βρίσκεται εντός των ορίων της μητροπολιτικής μας περιφέρειας και Αγίου Γεωργίου Αγίας Νάπας.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post